Φωτιά σε club στη Βραζιλία – ξεπέρασε τους 245 ο αριθμός των νεκρών (vid)


 Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε club στην πόλη Santa Maria στη Βραζιλία.

Φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, από επίδειξη με πυροτεχνήματα την ώρα που εμφανιζόταν επί σκηνής συγκρότημα για να ξεκινήσει τη συναυλία του, είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο πάνω από 245 άτομα.

Το υλικό για την ηχομόνωση του κτιρίου έπιασε φωτιά και ο καπνός “έπνιξε” τα θύματα που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Την ώρα του ατυχήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Estado de S.Paulo, στο μαγαζί “Kiss Nightclub”, βρίσκονταν συνωστισμένα πάνω από 2.000 άτομα, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το club, παραμένει απομονωμένη καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Πάνω από 200 άτομα έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο τοπικό νοσοκομείο. 8 από αυτούς, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ακόμα κάνει καταμέτρηση των νεκρών, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση εντός της ημέρας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν πάντως πως το μαγαζί έχει ως μέγιστη χωρητικότητα τα 1.200 άτομα, ενώ την ώρα του ατυχήματος, στον κύριο χώρο του βρίσκονταν πάνω από 2.000, κάτι που έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη. 

“Οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν και αναζητούν άλλα θύματα. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πέθαναν από ασφυξία. Πανικοβλήθηκαν και ποδοπάτησαν ο ένας τον άλλον. Ένας σημαντικός παράγοντας ήταν η ασφυξία. Από το φελιζόλ που καιγόταν, δημιουργεί ένα τοξικό σύννεφο καπνού”, ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Guido de Melo.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Κυβερνήτης του Porto Alegre, Tarso Genro στο λογαριασμό του στο Twitter.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.