ΠΑΣΕΧΑ: Zητά παραίτηση Προέδρου ΔΣ της Λαϊκής

 


Διαβάστε επίσης, “To μέλλον του τραπεζικού τομέα συζητείται τον Φεβρουάριο” και “Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Υπό προϋποθέσεις το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ”.


Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του ΠΑΣΕΧΑ σε σχέση με ενέργειες του νομικού συμβούλου της Λαϊκής Τράπεζας Πάμπου Ιωαννίδη, ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι το Γραφείο του κ. Ιωαννίδη, ενώ ήταν γραμματέας της Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ, πιστωτής αλλά και νομικός της σύμβουλος, ενεργούσε παράλληλα και ταυτόχρονα και ως νομικός σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας.

“Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι ενδεικτική για το πΏς η Τράπεζα έφθασε σ’αυτό το σημείο αλλά και της αδυναμίας του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Ανδρέα Φιλίππου, ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να αποδεχθεί πως τέτοιες ενέργειες πλήττουν τα συμφέροντα των μετόχων. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Λαϊκή Τράπεζα είναι τεράστιες και είναι προφανές ότι ο κ. Φιλίππου δεν θα μπορούσε ίσως να τις αντιμετωπίσει και ως εκ τούτου, τον καλούμε να παραιτηθεί”, αναφέρει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι “θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι ο κ. Πάμπος Ιωαννίδης εκπροσωπούσε τη Λαϊκή Τράπεζα σε συσκέψεις για οικονομικά θέματα άλλης εταιρείας στην οποία το γραφείο του ενεργούσε ως γραμματέας αλλά και ως νομικός σύμβουλος”.

Ο Σύνδεσμος καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Κεντρική Τράπεζα, το Γενικό Εισαγγελέα αλλά τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο να εξετάσουν το θέμα.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι τα μέλη του ΠΑΣΕΧΑ, που είναι μέτοχοι στη μία ή στην άλλη ή και στις δυό πιο πάνω εταιρείες, προτίθενται να λάβουν νομική συμβουλή αναφορικά με το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων εναντίον του κ. Πάμπου Ιωαννίδη καθώς και οποιουδήποτε άλλου υπήρξε υπαίτιος για την πρόκληση σε αυτούς ζημιών και απωλειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ