“Δεν είμαστε χώρα ξεπλύματος χρήματος”

 


Διαβάστε επίσης, “Συνεχίζεται το σήριαλ της “Pimco” – Σε 10 ημέρες τελικά αποτελέσματα” και “ΠτΔ: “Έτοιμοι να τιμήσουμε ό,τι εμείς έχουμε συμφωνήσει”.


Σύμφωνα με την κ. Παπακυριακού, οι Γερμανοί αρνήθηκαν να δώσουν την έκθεση των μυστικών τους υπηρεσιών, στην οποία βρίσκονται, υποτίθεται, στοιχεία που αναφέρονται στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, σημειώνοντας πως υπάρχουν υποθέσεις που αναλογούν στο μέγεθος του τόπου μας, ενώ το φαινόμενο του ξεπλύματος είναι μεγαλύτερο σε άλλες χώρες.

Στη συνέντευξη της στον “Φ” έκανε αναφορά και στην Τρόικα αλλά και το ΔΝΤ, οι οποίοι εισηγήθηκαν, όπως είπε, τροποποιήσεις όταν μελέτησαν το σύστημα στην Κύπρο, όσον αφορά την νομοθεσία που υιοθετήθηκε. Επισήμανε δε, ότι οι αξιολογήσεις που γίνονται από διεθνείς Αρχές, αφορούν τόσο στο νομοθετικό κομμάτι όσο και στην πρακτική εφαρμογή των νομοθετικών και μηχανισμών μιας χώρας.

Ο βοηθός διευθυντής του Τμήματος Εποπτείας Τραπεζών στην Κεντρική Τράπεζα, Μιχάλης Στυλιανού, απορρίπτει και αυτός με τη σειρά του τις κατηγορίες περί ξεπλύματος, τονίζοντας πως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα ρυθμιστικά μέτρα και υιοθετήθηκαν οι κατάλληλοι μηχανισμοί, που αφορούν στην αποτελεσματική εφαρμογή τους από τις τράπεζες, ούτως ώστε να παρεμποδιστεί το ξέπλυμα χρήματος.