ΔΕΟΚ: “H μείωση εργατικής δαπάνης οδηγεί σε σύγκρουση”

Αυτό δηλώνει η ΔΕΟΚ, καλώντας την ΟΕΒ και τον εργοδοτικό κόσμο να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αλλά κυρίως απόλυτο σεβασμό στο διάλογο και στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.


Διαβάστε επίσης για τη Γερμανία που “λυγίζει” στη βοήθεια της Κύπρου και για το ναι της Ρωσίας προς την Κύπρο.


Μονομερείς και προφανώς προκλητικές ενέργειες πρέπει να αποφεύγονται, έτσι ώστε με νηνεμία και ψυχραιμία να συζητούνται τα πραγματικά προβλήματα, εκεί και όπου υπάρχουν, προς όφελος της οικονομίας και του τόπου γενικά και των επιχειρήσεων και εργαζομένων ειδικότερα”,αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΔΕΟΚ.

 

“Παρακολουθούμε, δυστυχώς”, προσθέτει η ΔΕΟΚ, “την ηγεσία του εργοδοτικού κόσμου με ναυαρχίδα την ΟΕΒ να οδηγούν σε πλήρη ρήξη τις εργασιακές σχέσεις που με τόσο μόχθο οικοδομήσαμε και διατηρήσαμε για δεκαετίες”.

Όπως αναφέρει η ΔΕΟΚ, “η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΒ, που καλεί τα μέλη της να μειώσουν ή να παγώσουν το εργατικό κόστος, παραπέμπει ευθέως σε κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και πλήρη περιφρόνηση των εργαζομένων και των συντεχνιών τους”.

“Η άστοχη αυτή κίνηση της ΟΕΒ”, δηλώνει η ΔΕΟΚ, “οδηγεί εκ των πραγμάτων σε γενική σύγκρουση του εργοδοτικού κόσμου και των επιχειρήσεων με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους”.

“Αντίθετα”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “το συνδικαλιστικό κίνημα και οι ηγεσίες των εργατικών οργανώσεων προσεγγίζουν τα ζητήματα της κρίσης με αυτοσυγκράτηση και ορθολογισμό, χάριν διατήρησης εργασιακών θεσμών και στήριξης επιχειρήσεων και κλάδων που πλήττονται από την κρίση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ