Διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής συναντήθηκε με Ολι Ρεν


Διαβάστε επίσης για τη δήλωση του κ. Σιαρλή ότι έχουμε λεφτά μέχρι τον Απρίλιο και για το όχι του κ. Μαλά στις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών.


Οι βουλευτές μας είχαν συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής, για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ, Ολι Ρεν και πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής.

Η κυπριακή διακομματική αντιπροσωπεία απαρτίζονταν από τους Βουλευτές: Αβέρωφ Νεοφύτου (ΔΗΣΥ), Χρήστο Στυλιανίδη (ΔΗΣΥ),  Σταύρο Ευαγόρου (ΑΚΕΛ), Πάμπο Παπαγεωργίου (ΑΚΕΛ), Νικόλα Παπαδόπουλο (ΔΗΚΟ), Νίκο Νικολαιδη (ΕΔΕΚ), Γιώργο Περδίκη (Οικολόγοι).

Οπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος χθες η αντιπροσωπεία ανέλαβε την πρωτοβουλία και ενημέρωσε τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και της Ευρωπαικής Ενωτικής Αριστεράς. Ενημέρωσε επίσης Προέδρους επιτροπών εθνικών κοινοβουλίων κρατών μελών που βρίσκονταν στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή στη διάσκεψη σχετικά με την οικονομία και ειδικότερα το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην Ευρωζώνη. Στις συναντήσεις αυτές, αλλα και στη σημερινή με τον Ολι Ρεν η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την οικονομία και της δέσμευση της Βουλής να υιοθετήσει κάθε μέτρο προκειμένου να βοηθήσει στη αντιμετωπιση των σκιών στο θέμα του ξεπλύματος, κατέληξε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Ρεν που είχε διάρκεια 30 λεπτών, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι η διακομματική αντιπροσωπεία κατέστησε σαφές στον Αντιπρόεδρο Ρεν ότι όλοι είναι δεσμευμένοι σε ό,τι έχει συμφωνηθεί. Υπάρχει μια γενική πολιτική δέσμευση να προχωρήσουμε σε συμφωνία για υπογραφή μνημονίου, είπαν στον κ. Ρεν, πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Για το θέμα του ξεπλύματος οι Βουλευτές υπογράμμισαν στον Αντιπρόεδρο της Κομισιον ότι η Κύπρος δεν έχει να κρύψει τίποτα, επισημαίνοντας ότι το MONEYVAL του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι καλοδεχούμενο να έρθει στην Κύπρο για αξιολόγηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και της εφαρμογής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρεν χαιρέτησε τη στάση ευθύνης όλων των πολιτικών κομματων στην Κύπρο, λέγοντας ότι αυτό δεν το είχαν δει σε άλλες χώρες.Τόνισε επίσης ότι πρέπει να καταλήξουμε το συντομότερο σε συμφωνία με την Κύπρο, γιατί η αβεβαιότητα προκαλεί πρόβλημα στην οικονομία, κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Χωρίς δημόσιες δηλώσεις επεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια αντιμετώπισης ενδεχόμενων κινδύνων, κατέληξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ