Διεθνής κατακραυγή για τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos γιατί διάσωση μωρού έκοψε την ανάσα και για τον Χρυσοθήρα που βρήκε χρυσό αξίας 225.000 Ευρώ 


Δώδεκα όμηροι σκοτώθηκαν από την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσής τους, από τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας της Αλγερίας, στο συγκρότημα εξόρυξης φυσικού αερίου Ιν Αμένας.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, 30 όμηροι εξακολουθούν να κρατούνται από τους τρομοκράτες, οι οποίοι, έχουν διασυνδέσεις με την Αλ- Κάιντα. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας, πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι “προσωρινός”, ενώ δεν διευκρινίζεται πόσοι από τα θύματα είναι αλλοδαποί και πόσοι Αλγερινοί.

Εκτός από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία τουλάχιστον δύο ακόμη χώρες η Νορβηγία και η Ιαπωνία, έχουν υπηκόους τους, εντός του συγκροτήματος εξαγωγής φυσικού αερίου στην έρημο της Αλγερίας, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Επικαλούμενο Αλγερινούς αξιωματούχους το πρακτορείο ΑPS ανέφερε νωρίτερα ότι περίπου 100 έως 132 όμηροι απελευθερώθηκαν, ενώ από την αρχική ομάδα των 30 ενόπλων οι 18 σκοτώθηκαν.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι χρειάζεται “μέγιστη προσοχή και πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εξασφάλιση της ζωής των ομήρων”.

Η ίδια εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους. “Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για εκείνους που παραμένουν σε κίνδυνο”, συμπλήρωσε η Κλίντον. Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών μίλησε με τον αλγερινό πρωθυπουργό, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι και Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ εκείνων που εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νιούλαντ, απέρριψε πάντως κάθε εικασία περί ανταλλαγής των ομήρων με ισλαμιστές μαχητές, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαπραγματεύονται με τρομοκράτες.

Ένας Αμερικανός μεταξύ των νεκρών ομήρων

Ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε, κατά τη διάρκεια της κρίσης με τους όμηρους στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Αλγερία, ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/01) το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του αμερικανού πολίτη, Φρέντερικ Μπουτάτσιο, κατά τη διάρκεια της κρίσης των ομήρων στην Αλγερία”, είπε σε μια σύντομη δήλωσή της, η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Βικτόρια Νιούλαντ

Η ίδια εξέφρασε τα “βαθιά συλλυπητήρια” της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, «στην οικογένεια και τους φίλους του».

Η Νιούλαντ επικαλούμενη τον “σεβασμό της ιδιωτικής ζωής της οικογένειας” ανέφερε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα κάνει άλλα σχόλια.

Το δίκτυο NBC αποκάλυψε ότι ένας Αμερικανός πολίτης έχει σκοτωθεί, στην Αλγερία δύο διέφυγαν σώοι λαβής, ενώ η τύχη άλλων δύο Αμερικανών είναι άγνωστη.Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.