Δίκη Χατζηκωστή: Το κακουργιοδικείο για τις επισκέψεις σε συγκεκριμένα σημεία


Διαβάστε επίσης τι θα παρουσιάσει ο Σιαρλή στο Eurogroup και για την υπερκάλυψη του χρέους από το Φ.Α.


Μετά από τη χθεσινή έγκριση του αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων της υπόθεσης από το Κακουργιοδικείο για επιτόπιες επισκέψεις του δικαστηρίου στο φράγμα του Μάσσαρι, στον τόπο της δολοφονίας και στο χωράφι του Κούλη Κοσιάρη, στην Περιστερώνα, συζητήθηκε η ασφαλής μετάβαση του δικαστηρίου στα συγκεκριμένα σημεία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για να προσκομίσει υποστηρικτική νομολογία, αναφορικά με αίτημά της υπεράσπισης, ώστε η μετάβαση του δικαστηρίου για αυτοψία στα συγκεκριμένα σημεία να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα, εξέφρασε τη διαφωνία της στο αίτημα της υπεράσπισης για νυχτερινή μετάβαση του δικαστηρίου στα συγκεκριμένα σημεία, επικαλούμενη λόγους ασφάλειας πρωτίστως των δικαστών, αλλά και των άλλων παραγόντων της δίκης.

Όπως είπε στο δικαστήριο, η αστυνομία θεωρεί παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε νυχτερινή κίνηση των δικαστών εκτός Λευκωσίας, ενώ τίθεται και θέμα συγκατάθεσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Χάρης Σολομωνίδης αποφάσισε όπως οι αγορεύσεις στο αίτημα της υπεράσπισης για νυχτερινή μετάβαση του δικαστηρίου στα συγκεκριμένα σημεία ακουστούν μεθαύριο Παρασκευή.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 10:30, με την παρουσίαση τριών μαρτύρων από την υπεράσπιση του Γρηγόρη Ξενοφώντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ