ΔΗΚΟ : Αμεση δράση για αντιμετώπιση της καλπάζουσας ανεργίας


Διαβάστε επίσης, Πρόεδρος: “Απόδειξη Δημοκρατίας το ανεξάρτητο ελεγκτικό όργανο” και “Α. Νεοφύτου: «Μανίκια πάνω για να ξαναχτίσουμε την οικονομία».


Γιατί αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω λόγω του σκληρού μνημονίου, το οποίο θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε περαιτέρω ύφεση και λόγω της ολοκλήρωσης της τουριστικής περιόδου και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. 

“Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο σημειώνει αύξηση, φτάνοντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ του 14%”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το ΔΗ.ΚΟ. εκφράζει για ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία του, όπως σημειώνει, γιατί με τη συνεχή αυξητική πορεία μεγάλες ομάδες της κοινωνίας θα βρεθούν σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας και ανέχειας, γεγονός που θα οδηγήσει σε σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

“Ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά πως μόνο με την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και την προώθηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει άμεσα, ώστε αυτή η διαπίστωση να οδηγήσει σε συγκεκριμένους σχεδιασμούς προκειμένου σύντομα να φανούν σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας μας και αναχαίτισης της αυξητικής πορείας της ανεργίας”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.

Πηγή ΚΥΠΕ