ΔΗΚΟ: Άργησε ο Χριστόφιας για την αναχρηματοδότηση…


 

Διαβάστε επίσης: Λιλλήκας & RBS: “Υπερκάλυψη του χρέους από το Φ.Α.” και… Εκλογικό Επιτελείο Αναστασιάδη: “Καμία σχέση με sms”


 

Η απευθείας αναχρηματοδότηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα που ασφαλέστατα η Κύπρος πρέπει να διεκδικήσει, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα.

Είναι γνωστό, σημειώνεται, ότι το έχει εγείρει  και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τις επαφές του στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λεμεσό. “Συνεπώς καλώς πράττει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τώρα απευθύνεται στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αυτό”, αναφέρεται.

Αν επεδείκνυε την ανάλογη ή και παρόμοια ευαισθησία την ώρα που έπρεπε, δηλαδή κατά τη λήψη της απόφασης στη συνεδρία του Eurogroup τον Οκτώβριο του 2011 για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την Κυπριακή οικονομία”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Θα μπορούσε τότε ο Πρόεδρος Χριστόφιας να έθετε επί τάπητος το ζήτημα  ότι από το κούρεμα του Ελληνικού χρέους κατά 80% θα επηρεάζοντο δραστικά, όπως και επηρεάστηκαν, και οι Κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αν έθετε αυτό το ζήτημα ο Πρόεδρος Χριστόφιας και είχε τις αναγκαίες διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα μπορούσε να επιτευχθεί και η αναχρηματοδότηση των Κυπριακών τραπεζών, μαζί με την  αναχρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών με 48 δισεκατομμύρια ευρώ”, προστίθεται.

Ο κ. Χριστόφιας όμως, σημειώνεται, δεν το επεδίωξε με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά ο τραπεζικός τομέας που είναι ο αιμοδότης της οικονομίας μας και να κινδυνεύει με χρεοκοπία η χώρα μας στο σύνολο.

Πηγή: ΚΥΠΕ