ΔΗΚΟ: Επικρίνει θέσεις Μαλά και Λιλλήκα στο Κυπριακό


Διαβάστε επίσης, “Ποιος πιστεύετε ότι βγήκε “νικητής” στο 2ο debate;” και “Το 2o Debate λεπτό πρός λεπτό στο 24Η (pics – vids)”.


Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη των τριών κύριων διεκδικητών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη θέση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, αφήνοντας στο παρελθόν απόψεις και ιδέες που έχουν ξεπεραστεί από το χρόνο, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για το Κυπριακό, σε αντίθεση με τους ανθυποψηφίους του Σταύρο Μαλά που απέτυχε να πείσει παραμένοντας δέσμιος της πολιτικής Χριστόφια και Γιώργο Λιλλήκα που ανέπτυξε μια δημαγωγική επικοινωνιακή στρατηγική.

Αναφέροντας ότι οι προτάσεις Αναστασιάδη, επικαιροποιημένες, αφήνουν στο παρελθόν ή στο περιθώριο κάποιες απόψεις ή ιδέες που είτε έχουν ξεπεραστεί από το χρόνο και από τα γεγονότα είτε δεν προσφέρονται ως βάση για ευρύτερες συγκλίσεις.

Βεβαίως, ο κ. Μαλάς απέτυχε να πείσει γιατί παραμένει δέσμιος της πολιτικής και των χειρισμών του Προέδρου Χριστόφια, συνέχισε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι «ο κ. Λιλλήκας επέλεξε την παρελθοντολογία με γενικόλογες και συνθηματολογικές τοποθετήσεις αναπτύσσοντας μια δημαγωγική επικοινωνιακή στρατηγική».

Το ζητούμενο ωστόσο, συνέχισε, είναι τί κάνουμε σήμερα. «Αυτό είναι που αναμένει να ακούσει ο πολίτης».

Ο κ. Φωτίου είπε ακόμα ότι ο Νίκος Αναστασιάδης στο βαθμό που το κλίμα της συζήτησης το επέτρεψε, προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα «τι κάνουμε σήμερα;» και ανέφερε ότι «η ανάλυση Αναστασιάδη στέκει ιδιαίτερα στα σημερινά γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και άλλα δεδομένα και η πρόταση του έχει ως αιχμή μια διεκδικητική στρατηγική που στοχεύει να καταστήσει την Τουρκία υπόλογο για τη στάση και τις προτάσεις της Τ/κ πλευράς και υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στο Κυπριακό».

«Ξεκάθαρο και σαφές ήταν το μήνυμα του κ. Αναστασιάδη ότι η συνεργασία ΔΗ.ΚΟ. – ΔΗΣΥ ανοίγει το δρόμο της εθνικής συνεννόησης, της πολιτικής συναντίληψης και της συστράτευσης», συνέχισε ο κ. Φωτίου και καταλήγοντας είπε ότι «αν θέλουμε  να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια και δικαιώματά μας, μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ