Η συγκέντρωση έφερε κόντρα Λιλλήκα – ΔΗΚΟ

 


Διαβάστε επίσης Χριστόφιας: Παράθυρο ελπίδας και πηγή αισιοδοξίας ο πολιτισμός και Αρχιεπίσκοπος: Αν μας συμφέρει να περάσει το φ.αέριο απο Τουρκία


Λιλλήκας: Οι ψηφοφόροι και όχι η ηγεσία εκφράζουν τις αρχές του ΔΗΚΟ

Είναι η ηγεσία του ΔΗΚΟ που υποκλέπτει τη συνείδηση του κόμματος και όχι εμείς, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι, αν το ΔΗΚΟ, η ιστορία και οι αρχές του κινδυνεύουν από κάτι, “είναι από την ηγεσία του κ.Καρογιάν και της παρέας του”.

Μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε Πρωτοβουλία Μελών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Λεμεσό, ο κ.Λιλλήκας απάντησε στις επικρίσεις του Μάριου Καρογιάν περί προσπάθειας διάλυσης του ΔΗΚΟ, λέγοντας πως “ούτε θέλω, ούτε και μπορώ, ούτε και διανοούμαι να διαλύσω το ΔΗΚΟ. Αν το ΔΗΚΟ κινδυνεύει από κάτι είναι από την ηγεσία του κ.Καρογιάν και της παρέας του που κινδυνεύει. Αν το ΔΗΚΟ κινδυνεύει από κάτι, κινδυνεύει από αυτούς που διαγράφουν και την ιστορία και τις αρχές και τους αγώνες του ΔΗΚΟ”.

“Το ΔΗΚΟ ευτύχισε να έχει μεγάλους ιστορικούς ηγέτες, όμως η ιστορία είναι αμείλικτη και γράφει για τους πραγματικούς ηγέτες, ενώ για τους μικρούς ηγέτες δεν γράφει, τους διαγράφει”, συνέχισε ο Γιώργος Λιλλήκας, ενώ απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους είπε πως “το ΔΗΚΟ είναι τα μέλη του, είναι οι ψηφοφόροι του, όλοι εσείς και όχι ο Μάριος Καρογιάν και κάποιοι επίδοξοι Υπουργοί που περιστρέφονται γύρω από τον κ.Αναστασιάδη”.

Ανέφερε, επίσης, πως ο ίδιος δεν εκμεταλλεύεται, αλλά τιμά το έμβλημα του ΔΗΚΟ, “το οποίο ο ίδιος ο κ.Καρογιάν εκχώρησε στον Νίκο Αναστασιάδη” και πως “άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να υποκλέψουν την ιστορία και να υποσκάψουν την εθνική συνείδηση του Δηκοϊκού κόσμου”. Διερωτήθηκε, επίσης, εάν ο Μάριος Καρογιάν “που συνυπογράφει επιστολές και διαφημίσεις με τον κ.Αναστασιάδη, όταν στις 24 του Φεβράρη θα τους στείλουμε σπίτι τους,  θα συνυπογράψει μαζί του τη νέα επιστολή που θα καταγγέλλει την Κυπριακή Δημοκρατία και την πατρίδα μας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο;”.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε πως “έχουμε υποχρέωση, απέναντι στους πολίτες, να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο το ταχύτερο δυνατό και υπάρχουν επιλογές και λύσεις”, ενώ δεσμεύτηκε πως, ” εάν οι πολίτες με τιμήσουν στο ανώτατο αξίωμα με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, εντός του 2013, θα αποδεσμεύσω την Κύπρο από το μνημόνιο της μιζέριας”.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ.Λιλλήκα, η άρνηση και η στάση των ανθυποψηφίων του, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά,  στην πρόταση του για το τεμάχιο 12, δεν αφορά,  “όπως αρχικά είχα την εντύπωση, προεκλογικές σκοπιμότητες και ότι είχαμε εμείς την πατρότητα της ιδέας”, αλλά στο ότι “έχουν πλέον, αποδεδειγμένα, αναλάβει δεσμεύσεις έναντι του κ.Ντάουνερ αλλά και κάποιων άλλων ξένων πρωτευουσών, για τον τρόπο διαχείρισης του φυσικού αερίου, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για να συν-διαχειριστούμε το φυσικό αέριο από κοινού με τους Τ/κ, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις και οι δύο, να περάσουν τον αγωγό του φυσικού αερίου της Κύπρου, μέσα από την Τουρκία”.

Επαναλαμβάνοντας ότι, εάν εκλεγεί στην Προεδρία, “τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, όποιες δεσμεύσεις κι αν οι άλλοι ανέλαβαν”, ο Γιώργος Λιλλήλας κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να απαντήσει “ την ώρα που κάποιοι από εμάς διαμαρτύρονται και διαφωνούν, την ώρα που κάποιοι από εμάς ενίστανται σε αυτήν την απαράδεκτη πολιτική, ποια είναι η θέση του, συμφωνεί ή όχι για τον αγωγό στην Τουρκία;”.

Λέγοντας πως “οι Αναστασιάδης και Μαλάς, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο, για το ποιός μπορεί να ηγηθεί καλύτερα ή αξιόπιστα την κρίση”, ο κ.Λιλλήκας δήλωσε ότι “εμείς λέμε πως είναι οι ηγέτες που χρειάζονται κρίση και οι δυο τους αποδεικνύουν πως δεν έχουν σωστή κρίση και εμείς, δεν θέλουμε να ηγηθούμε της κρίσης, θέλουμε να ηγηθούμε της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου”.

Πρόσθεσε δε πως τούτες τις κρίσιμες ώρες, “ο τόπος δεν χρειάζεται ηγέτες που ζητούν συγνώμη για τα συσσωρευμένα λάθη τους, δεν χρειάζονται ηγέτες που λένε το ένα mea culpa μετά το άλλο”, αλλά ηγέτες που είναι περήφανοι γιατί πήραν σωστές αποφάσεις και ” δηλώνω πως νιώθω περήφανος γιατί απλά δεν χρειάζεται να πω ούτε mea culpa, ούτε συγνώμη, γιατί πήρα σωστά τις αποφάσεις”.

“Στα μικρά συγνώμη που λέει ο κ.Αναστασιάδης, για να ξεγελάσει κυρίως τον κόσμο του ΔΗΚΟ, δεν περιλαμβάνει το σχέδιο Ανάν, ούτε ακόμα και μπροστά στις προεκλογικές σκοπιμότητες που έχει μεταλλαχθεί τουλάχιστον 10 φορές. Δεν τολμά μέχρι τώρα να πει έστω και ένα ψεύτικο mea culpa για το σχέδιο Ανάν, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν αναγνωρίζει πως, τις κρίσιμες εκείνες ώρες, ταυτίστηκε με τους εχθρούς της Κύπρου και όχι με το λαό της Κύπρου”, συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ακόμη πως το 2004, ο κ.Αναστασιάδης αξιοποίησε τους φίλους του με το να “υβρίζει” τον Τάσσο Παπαδόπουλο και να καταγγέλλει την Κυπριακή Δημοκρατία και υπέδειξε ότι, “σημασία δεν έχει να έχουμε φίλους αλλά πως τους αξιοποιούμε και η διαφορά μας είναι πως, εμείς μπορούμε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να πείσουμε και τους ξένους και τους φίλους μας, ενώ κάποιοι αντί να πείσουν, πείθονται από τους ξένους”.

Αναφέροντας ότι σήμερα καλωσορίζει και επίσημα τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες του ΔΗΚΟ, “στο μεγάλο κίνημα της ελευθερίας και της ανατροπής, στο τεράστιο πλειοψηφικό ρεύμα που στρέφεται κατά του κατεστημένου, κατά της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας”, ο κ.Λιλλήκας είπε ότι στις 17 και στις 24 Φεβρουαρίου, οι πολίτες θα αποδείξουν ότι μένουν πιστοί στην απόφαση τους να ταχθούν κατά του Σχεδίου Ανάν και εναντίον των εκφραστών του.

Ανακοίνωση ΔΗΚΟ

Ελάχιστοι ήταν οι ΔΗΚΟικοί που πήραν μέρος στην  πολυδιαφημιζόμενη, όπως χαρακτηρίζεται από το ΔΗΚΟ, συγκέντρωση του επιτελείου του υποψηφίου της ΕΔΕΚ Γιώργου Λιλλήκα “με δήθεν πρωτοβουλία μελών ΔΗΚΟ“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ήταν τελικά μια προεκλογική συγκέντρωση που κυριαρχούσαν μέλη και ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ και όσοι απαρτίζουν το ακροατήριο παρόμοιων συγκεντρώσεων του κ. Λιλλήκα στη Λεμεσό».

«Εκτός 5-6 ΔΗΚΟικών, που έχουν στελεχώσει το επιτελείο του κ. Λιλλήκα, ακολουθώντας μια δική τους αυτόνομη πολιτική πορεία απέναντι στο ΔΗΚΟ, ελάχιστοι ήσαν οι ΔΗΚΟικοί που πήραν μέρος στην εκδήλωση» προστίθεται.

Ο ΔΗΚΟΙκός κόσμος, καταλήγει η ανακοίνωση, «απέδειξε ότι και τιμά και υπερασπίζεται την ιστορία, τους αγώνες και την προσφορά του Κόμματος του και δεν είναι διατεθειμένος να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς εκείνων που επιχειρούν να λεηλατήσουν το ΔΗΚΟ».

 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ