ΔΗΚΟ: Ο λαϊκισμός είναι κακός σύμβουλος


Διαβάστε επίσης, “Καρογιάν: Αισθητή αύξηση ποσοστών συσπείρωσης του ΔΗΚΟ” και “Χριστόφιας: Χρειάζεται ενότητα δράσης και νηφαλιότητα για λύση”.


Πρόσθεσε ότι «αυτό που προέχει και έχει σημασία είναι πραγματικά να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών και ταυτόχρονα να αποφασίσουμε ότι τώρα είναι η ώρα της συνεργασίας, των συνεννοήσεων».

Σε ομιλία στο κόψιμο της Βασιλόπιτας στο οίκημα του ΔΗΚΟ Αγλαντζιάς, ο κ. Καρογιάν είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι η ώρα του διχασμού, δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, δεν είναι η ώρα της σύγκρουσης, δεν είναι η ώρα της ιδεολογικής ή κομματικής επικράτησης, δεν μετρούμε ποσοστά σήμερα.

«Σήμερα μετρούμε δυνατότητες κατά πόσο μπορούμε ξανά να θέσουμε την κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Το κάθε κόμμα αν θέλει να είναι αξιοπρεπές και θέλει πραγματικά να επιτελεί το λειτούργημα του οφείλει να βγει μπροστά , φτάνει πλέον να βλέπουμε πίσω, ας δούμε και λίγο τους ζωντανούς, ας δούμε και λίγους εκείνους που σήμερα  έρχονται στη ζωή και εκείνους οι οποίοι της νέας γενιάς που θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για το μέλλον. Εμείς, πήραμε μια σοβαρή απόφαση, δύσκολη μεν αλλά σοβαρή και αναγκαία. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, τα κόμματα έχουν ρόλο μόνο αν οι πολιτικές τους και οι αποφάσεις τους υπηρετούν το ευρύτερο καλό.

«Αν τα κόμματα την ώρα που ο τόπος χρεοκοπεί, η πατρίδα κινδυνεύει, η κοινωνία σήμερα βογκά κάτω από το βάρος των ισχυρών οικονομικών ανισοτήτων και των ισχυρών οικονομικών προβλημάτων, νομίζουν ότι τώρα είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων ή ένα παιχνίδι απλώς για να επικρατήσει ο άλφα έναντι του βήτα, λέω τότε: έβαλαν την πέτρα την ισχυρή για το τέλος τους και σαν κόμματα, αλλά και σαν οργανωμένα σύνολα. Εμείς, λοιπόν, εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Την ώρα, όμως, που η πατρίδα κινδυνεύει οποιαδήποτε άλλη επιλογή και απόφαση πέρα από την εθνική συνεννόηση, την εθνική συναίνεση, τη συλλογικότητα, αλλά και τη συνδιαμόρφωση πολιτικών ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που νοιάζονται, θέλουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο είναι το βασικό προαπαιτούμενο», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι ακούει κάποιους, οι οποίοι παρουσιάζονται ως οι από μηχανής θεοί που θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου διά μαγείας, παρουσιάζονται ως εθνοσωτήρες, παρουσιάζονται ως οι βασικοί κληρονόμοι των παρακαταθηκών αλλά και των πολιτικών του ΔΗΚΟ.

«Μα νομίζουν ότι μπορούν επ’ άπειρο να εμπαίζουν ή να παραπλανούν και το λαό και τους πολίτες και τους ΔΗΚΟϊκούς; Μα νομίζουν ότι οι πολίτες και οι ΔΗΚΟϊκοί δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν το αυθεντικό από το κάλπικο; Νομίζουν ότι οι ΔΗΚΟϊκοί δεν ξέρουν ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος; Για να υπάρχει αυτό το κόμμα, σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που σε δύσκολους καιρούς, σε χαλεπούς καιρούς κράτησαν ψηλά τα λάβαρα, και των αρχών και των θέσεων αυτού του κόμματος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καρογιάν κάλεσε τους ΔΗΚΟϊκούς σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αφήσουν πίσω τις όποιες πικρίες και τις όποιες απογοητεύσεις και κάλεσε τους ΔΗΚΟϊκούς νέους μια γροθιά να δώσουν τη μάχη της σωτηρίας της πατρίδας.

Κάλεσε, τέλος, τους ΔΗΚΟϊκους να στηρίξουν τις επιλογές του κόμματος, να στηρίξουν τη συνεργασία με το ΔΗΣΥ και την κοινωνική συμμαχία, «γιατί όταν είσαι στην Τρόικα, όταν είσαι κάτω από το μνημόνιο, όταν διακυβεύονται σημαντικά και πολλά, δεν μπορείς ως κόμμα, δεν μπορείς ως πολίτης, δεν μπορείς ως λαός να τα περιφρονείς και να λες εγώ θα κάνω αυτό που νομίζω».

Πηγή ΚΥΠΕ