ΔΗΚΟ: Ο Λιλλήκας δεν νομιμοποιείται να αμφισβητεί αποφάσεις κομμάτων

 


Διαβάστε επίσης, “Αγγελίδης: Αναστασιάδης – Μαλάς προσφέρουν «δώρα» στην Τουρκία” και “Ανοίγει την διαφορά ο Νίκος Αναστασιάδης”.


Το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Λιλλήκα υποψήφιο της ΕΔΕΚ, σχολιάζει την ομιλία που εκφώνησε «στη προεκλογική του συγκέντρωση που δήθεν συγκάλεσαν στελέχη και μέλη του ΔΗΚΟ», αναφέροντας ότι «αφιέρωσε ολόκληρη την ομιλία για να επιτεθεί εναντίον της ηγεσίας του ΔΗΚΟ».

«Αντί να παρουσιάσει και να αναλύσει την πολιτική του πρόταση ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να παρουσιάσει και να αναλύσει τις θέσεις και τα επιχειρήματά του, να αρθρώσει ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο, αφιέρωσε ολόκληρη την ομιλία του για να επιτεθεί εναντίον της ηγεσίας του ΔΗΚΟ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Περαιτέρω το ΔΗΚΟ δηλώνοντας ότι παρακάμπτει «τα πολλά και διάφορα που είπε ο κ. Λιλλήκας, που προδίδουν τον πανικό και το άγχος που τον διακατέχουν», προσθέτει ότι «η  Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ ανέλυσε με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης και καθήκοντος όλα τα δεδομένα και στη συντριπτική της πλειοψηφία (81%) αποφάσισε συνεργασία με τον ΔΗ.ΣΥ με κοινό υποψήφιο τον Νίκο Αναστασιάδη στη βάση ξεκάθαρης πολιτικής συμφωνίας και ξεκάθαρων προγραμματικών συγκλίσεων».

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «την απόφαση αυτή στηρίζουν και όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι του κ. Λιλλήκα στο Υπουργικό Συμβούλιο του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και όλοι σχεδόν οι πρώην Υπουργοί του ΔΗΚΟ».

Ακολούθως το ΔΗΚΟ διατυπώνει τη θέση ότι ο κ. Λιλλήκας «έχει κάθε δικαίωμα να μην συμφωνεί με την απόφαση των συλλογικών οργάνων οποιουδήποτε κόμματος, όμως δεν νομιμοποιείται ούτε πολιτικά ούτε ηθικά να προσωποποιεί τους στόχους των πολιτικών του αντιδράσεων και να αμφισβητεί τη συλλογικότητα των αποφάσεων των κομμάτων»

«Εκτός κι αν αποφάσισε, επιτέλους, να επιβεβαιώσει την υπόθεση που εξαρχής κάναμε, ότι, δηλαδή, μοναδικός στόχος της υποψηφιότητάς του δεν ήταν η διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη βάση ενός πραγματικού και ειλικρινούς προγράμματος διακυβέρνησης, αλλά η εξυπηρέτηση των προσωπικών κομματαρχικών του φιλοδοξιών για την επόμενη μέρα των εκλογών» συνεχίζει το ΔΗΚΟ και καταλήγει :» Η χώρα μας καίγεται και ο κ. Λιλλήκας περί νέου κόμματος τυρβάζει».

Πηγή ΚΥΠΕ