ΔΗΚΟ: Προσεκτικά βήματα στην αδειοδότηση τεμαχίων ΑΟΖ

 


Διαβάστε επίσης, “Έπεσαν” οι υπογραφές ENI/ KOGAS για ΦΑ” και “Mεσολαβητής για το Ρωσικό δάνειο ο Αρχιεπίσκοπος”.


“Μέσα από αυτή την προσπάθεια”, όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Φώτης Φωτίου, “πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα εποχή ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου για την Κύπρο και το λαό μας”.

“To ΔΗΚΟ”, είπε ο κ. Φωτίου, “σημειώνοντας ως ένα θετικό βήμα τη σημερινή υπογραφή των συμβολαίων αδειοδότησης των οικοπέδων 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, επαναλαμβάνει, για ακόμα μια φορά, τη σταθερή του θέση για προσεκτικούς χειρισμούς, έτσι ώστε να διασφαλισθούν τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα να μεγιστοποιηθεί το όφελος για την Κύπρο”.

“Προτού διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους από την εκμετάλλευσή τους, το ΔΗΚΟ”, όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, “τονίζει την ανάγκη για συνετά, προσεκτικά και σωστά μελετημένα βήματα, προκειμένου να κατορθώσουμε να μετατρέψουμε στην πράξη το φυσικό μας πλούτο σε ευλογία”.

“Όλοι συμφωνούμε ότι το θείο δώρο των υδρογονανθράκων πρέπει να αξιοποιηθεί με σύνεση, προκειμένου να ευεργετηθούν και οι επόμενες γενιές”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως “όλοι συμφωνούμε, επίσης, ότι χρειάζονται ακόμη πολλά να γίνουν, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε την οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, που εκτιμάται ότι βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ”.

 

 

Να παύσει να υποκλέπτει ψήφους από το ΔΗΚΟ κάλεσε το επιτελείο Λιλλήκα ο Φωτίου 

Να σταματήσει να υφαρπάσσει και να υποκλέπτει ψήφους από το Δημοκρατικό Κόμμα κάλεσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα.

“Καλούμε το επιτελείο του κ. Λιλλήκα”, δήλωσε ο κ. Φωτίου, “να εγκαταλείψει αυτές τις πρακτικές, που στερούνται πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και να αγωνισθεί με πολιτικά όπλα και πολιτικά επιχειρήματα”, παύοντας να ακολουθεί “επικοινωνιακές τακτικές, που αποσκοπούν στην υφαρπαγή και την υποκλοπή της ψήφου του ΔΗΚΟ”.

“Καλούμε παράλληλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ”, συνέχισε ο κ. Φωτίου, “να αποκρούσουν αυτή την αήθη προσπάθεια, που αποσκοπεί στη λεηλασία του κόμματός τους”.

Όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου, “το ΔΗΚΟ καταγγέλλει το επιτελείο του υποψηφίου Γ. Λιλλήκα για μίαν άνευ ορίων αντιδεοντολογική επικοινωνιακή επίθεση στα μέλη του Κόμματος”.

“Συγκεκριμένα”, είπε ο κ. Φωτίου, “χρησιμοποιώντας το όνομα του ΔΗΚΟ, απευθύνεται με επιστολές, τηλεφωνήματα και SMS στα μέλη του ΔΗΚΟ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι `στελέχη και μέλη του ΔΗΚΟ οργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον Γ. Λιλλήκα` και καλούν τους ΔΗΚΟικούς να λάβουν μέρος σε αυτή”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ