ΔΗΚΟ: Συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ “καταδικασμένη” να πετύχει


Διαβάστε επίσης, ΓΓ του ΑΚΕΛ: “Επέμβαση του Προέδρου του ΕΛΚ στα της Κύπρου” και Κόντρα ΔΗΣΥ- Κυβέρνησης/ Η πολιτική επικαιρότητα της ημέρας”.


Αυτό απαντά με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ στον ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, ο οποίος δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν θα αντέξει στο χρόνο.

«Δεν θα ασχοληθούμε με τις επικοινωνιακές σοφιστείες του ΓΓ του ΑΚΕΛ», αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, στην οποία προστίθεται ότι «η κρισιμότητα των καιρών και οι τόσο σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν τον τόπο και το λαό μας επιβάλλουν στη συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ όχι απλώς να επιτύχει στις προεδρικές εκλογές, όχι απλώς να αντέξει στο χρόνο, αλλά και να διευρυνθεί και ως ένας διευρυμένος, ισχυρός και πολιτικά αξιόπιστος συνασπισμός εξουσίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και προς όφελος του τόπου και του λαού, τόσο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης όσο και τα άλλα κρίσιμα προβλήματα που έχουμε απέναντι μας».

Η συνεργασία των δύο κομμάτων, αναφέρει το ΔΗΚΟ, «είναι καταδικασμένη να αντέξει στο χρόνο, είναι καταδικασμένη να πετύχει, είναι καταδικασμένη να υπερασπιστεί και να διασφαλίσει τα δίκαια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού μας».

«Αυτή είναι η απάντηση μας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ», δηλώνει το ΔΗΚΟ και προσθέτει: «Απαντάμε στα κρίσιμα προβλήματα της εποχής, γιατί έχουμε επίγνωση της κρισιμότητας των καιρών και συνειδητοποιούμε την ευθύνη και το καθήκον να εργαστούμε για να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο και το λαό μας».

Παράλληλα, δηλώνει ότι το κόμμα δεν ασχολείται με την ατζέντα του διχαστικού παρελθόντος, αλλά στέκεται στο σήμερα, κατανοεί την κρισιμότητα των σημερινών προβλημάτων και προχωρά προς ένα καλύτερο αύριο, «διαμορφώνοντας συνθήκες εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης και συλλογικής δράσης».

«Το ΑΚΕΛ προφανώς επιλέγει την πορεία προς τα πίσω, τις αντιπαραθέσεις και τα παιγνίδια των κομματικών ανταγωνισμών. Εμείς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, «προχωράμε προς τα εμπρός, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κρίσιμες συνθήκες που περνά ο τόπος και αυτό απαιτεί ο κυπριακός λαός».

Πηγή ΚΥΠΕ