Δημόσιος ακρωτηριασμός άνδρα στο Ιράν (pics & vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τη μυστική πύλη στην αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου των Ίνκας και για τον σέρφερ που δάμασε κύμα 30 μέτρων.


Στη δημοσιότητα έρχονται μια σειρά από φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν το δημόσιο ακρωτηριασμό δακτύλων ενός 29χρονου άνδρα στο Ιράν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA ο άνδρας καταδικάστηκε για κλοπή και μοιχεία από δικαστήριο της πόλης Shiraz.

Ο άνδρας με δεμένα τα μάτια οδηγείται από τρεις κουκουλοφόρους αστυνομικούς σε μια μηχανή ώστε να του ακρωτηριάσουν τα δάκτυλα.

Σύμφωνα με France24, ο άνδρας αρχικά είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση και 99 χτυπήματα με μαστίγιο.

Ο Mahmoud Amiry-Moghaddam,  εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν,  επιβεβαίωσε σε ρεπόρτερ του France24 την αυθεντικότητα των φωτογραφιών τονίζοντας ότι μπορεί να είναι μια κυβερνητική τακτική εκφοβισμού  για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο εισαγγελέας στην περιοχή της πόλης Ali Alghasi, προειδοποίησε ότι οι εγκληματίες που υπάγονται στη δικαιοδοσία του, θα έχουν όλο και πιο αυστηρές ποινές.

“Οι νόμοι μας επιτρέπουν τον ακρωτηριασμό των δακτύλων όσων κλέβουν. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από τη Δύση, ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα έθιμα, τις παραδόσεις και τη θρησκεία” ανέφερε ο Seyed Davoud Salehi.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για κλιμάκωση του αριθμού των δημοσίων ποινών στο Ιράν.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργατης της ιστοσελίδας μας.