Ελλάδα: Δύο γυναίκες και ένας άντρας έβαλαν τη βόμβα στο Mall (vid)


Διαβάστε επίσης τη συγκλονιστική ιστορία ενός Έλληνα που έζησε δύο χρεοκοπίες και ποια μυστήρια εγκλήματα έμειναν ανεξιχνίαστα.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα “6 μέρες”, ο υπάλληλος σεκιούριτι βρέθηκε τετ α τετ με τα μέλη της οργάνωσης που τοποθέτησαν την βόμβα.

“Όταν ειδοποιήθηκα από την εταιρεία ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε διαδικασία εκκένωσης του κτηρίου εξαιτίας απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα στο πρώτο επίπεδο βρισκόμουν στον τρίτο όροφο. Εκείνη την ώρα λειτουργούσαν μόνο οι καφετέριες και ο κόσμος δεν ήταν πολύς, έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την εκκένωση. Άλλωστε το είχαμε ξανακάνει το 07′, όταν μέσα σε 20 λεπτά είχαμε απομακρύνει 600 άτομα”, ανέφερε στην κατάθεσή του ο φύλακας, και συνεχίζει:

“Κατεβαίνοντας τις σκάλες προς το πρώτο επίπεδο έπεσα πάνω σε έναν νεαρό. Ήταν το πολύ 30 ετών γύρω στο 1,85 και φορούσε τζιν, μπουφάν, έναν μαύρο σκούφο με τον οποίο κάλυπτε το κεφάλι του μέχρι τα φρύδια….Στάθηκε στις κυλιόμενες σκάλες και παρατηρούσε δύο νεαρές κοπέλες που περιεργάζονταν ένα διαφημιστικό σταντ. Είχαν κρύψει τη βόμβα μέσα στο σταντ ώστε να μην φαίνεται. Για αυτό εμείς δεν βρήκαμε τίποτε ψάχνοντας όλους τους κάδους”.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην αντιτρομοκρατική, αφού έκρυψαν τη βόμβα, η μία από τις δύο γυναίκες ανέβηκε στον τρίτο όροφο από όπου είχε ορατότητα στο παγιδευμένο σταντ. “Πρόσεξα πως μιλούσε στο τηλέφωνο. Λίγα λεπτά αργότερα έφυγε μαζί με την άλλη γυναίκα και τον άνδρα”.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ερωτήματα εγείρει η στάση της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τη τακτική που ακολουθείται όσον αφορά στις τηλεφωνικές συνομιλίες όπου τρομοκράτες ακούγονται να σχεδιάζουν τις δολοφονίες τεσσάρων πολιτικών προσώπων. Τις εν λόγω συνομιλίες έχει υποκλέψει η ΕΥΠ από τον περασμένο Νοέμβριο.

Δείτε στο video που ακολουθεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για την οργάνωση που ανέλαβε το τρομοκρατικό χτύπημα.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.