ΔΗΣΥ: Έκκληση για κατάργηση του τέλους της ΑΗΚ για Μαρί


Διαβάστε επίσης, “Αναστολή αύξησης – Φτηνότερο ρεύμα την επόμενη διμηνία!” και “Άνω κάτω η κυβέρνηση από την κόντρα Συλικιώτη – Σιαρλή”.


Επαναλαμβάνοντας πως εάν η ΑΗΚ δεν ανταποκριθεί η Επιτροπή Εμπορίου θα νομοθετήσει για αναδρομική επιστροφή του τέλους από την 1η Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως το γεγονός ότι μειώνεται κατά 4% η τιμολόγηση αφήνει για άλλη μια φορά την ΑΗΚ εκτεθειμένη, προσθέτοντας ότι η ΑΗΚ αρχικά ήταν ανυποχώρητη και δήλωνε ότι δεν μπορούν να μειωθούν ούτε κατά ένα σεντ τα τιμολόγια της.

Περαιτέρω αναφέροντας ότι η κατά 4% μείωση δεν αρκεί, πρόσθεσε ότι «απαιτούμε από την ΑΗΚ και τη ΡΑΕΚ να απαλλάξουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού από το τέλος για την έκρηξη στο Μαρί».

Όπως είπε ο κ. Χριστοφόρου, το κράτος από το τέλος αυτό εισέπραξε πέραν των 100 εκ. ευρώ και ουσιαστικά πρέπει να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος κατά 10%.

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμα ότι η ΑΗΚ πρέπει να κατανοήσει ότι σε μια περίοδο που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες και κλείνουν και τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, δεν επιτρέπεται ούτε ηθικά, ούτε αντικειμενικά από μια κρατική εταιρεία να έχει 6% κέρδος από τις εργασίες της και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

«Πρέπει όλοι να συμβάλουμε μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης για να στηρίξουμε αυτούς που για χρόνια στηρίζουν την ΑΗΚ», είπε, προσθέτοντας πως εάν η ΑΗΚ δεν αφαιρέσει το τέλος άμεσα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου είναι αποφασισμένη και με έκτακτη συνεδρία εάν χρειαστεί να καταργήσει το τέλος.

Αν δεν καταστεί δυνατό να συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής λόγω προεδρικών εκλογών η Επιτροπή Εμπορίου μετά τις εκλογές θα καταργήσει με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου το τέλος.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε τέλος πως εάν η ΑΗΚ δεν ανταποκριθεί στην έκκληση της Επιτροπής και δεν σταματήσει να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε αυτούς που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, η Βουλή θα νομοθετήσει και προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή ΚΥΠΕ