Μνημόσυνο Γρίβα με βολές κατά Κυβέρνησης


Διαβάστε επίσης για την διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Λάρνακα. Διαβάστε ακόμα “Πυρκαγιά σε σχολείο στην Λεμεσό


Το μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ προκαλεί κάθε χρόνο αντιδράσεις. Κάποιοι τον θεωρούν πατριώτη που πολέμησε για την ελευθερία αυτού του τόπου και κάποιοι άλλοι ως άνθρωπο με αντικομουνιστικό έργο σε Ελλάδα και Κύπρο που η δράση του έδωσε το δικαίωμα στις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις να εισβάλουν στο νησί. Την απάντηση στο τι πραγματικά ήταν ο Γεώργιος Γρίβας δεν θα την δώσουμε εμείς. 

Στο 39ο του μνημόσυνο που έγινε σήμερα 27/01 στην Λεμεσό ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα που θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Σε ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε: “Ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής αποτελεί μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες που ανέδειξε η Κύπρος αλλά και ο ευρύτερος Ελληνισμός κατά τον 20ο αιώνα”. Και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση Χριστόφια για παραχάραξη, διαστρέβλωση, για αλλοίωση της ιστορίας, της παιδείας και της συνείδησης μας.

Συνεχίζοντας ο κ. Ταλιαδώρος είπε“Το επιστέγασμα με το οποίο έκλεισε η πενταετία ήταν η προσπάθεια τους, με αποφάσεις του Υπουργικού τους Συμβουλίου, να ξαναγράψουν την ιστορία μας, αποκαθιστώντας δήθεν, τη μνήμη εκτελεσθέντων κατά την περίοδο του αγώνα 55-59″

Άξιο σχολιασμού είναι ότι ομάδες ΕΛΑΜ, φώναξαν συνθήματα κατά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και κατά των πολιτικών. 

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι αντιδράσες από πολιτικά κόμματα και άλλους οργανωμένους φορείς.