Δοκιμάζοντας τις “πανοπλίες του διαστήματος” (vid & pics)


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τον κρατούμενο που επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο και πως Αυστραλός απομάκρυνε καρχαρία σε παραλία.


Υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τις παρασκηνιακές δοκιμές που έκαναν οι Αμερικανοί κατά τι διάρκεια της “κούρσας του διαστήματος” ανάμεσα σε αυτούς και τους Ρώσους έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι φωτογραφίες που βρίσκονται στο San Diego Air And Space Museum δείχνουν τον Bill Elkins, αρχιμηχανικό στην εταιρία Garrett AiResearch να κάνει δοκιμές στα διαστημικά κουστούμια με αστροναύτες.

Η συγκεκριμένη “πανοπλία” δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ καθώς η ΝΑΣΑ ακύρωσε την πτήση προς την Σελήνη που ήταν προγραμματισμένη την 17η Δεκεμβρίου του 1972.

Σύμφωνα με την ΝΑΣΑ ένα διαστημικό κοστούμι πρέπει να επιτρέψει στο χρήστη του τη φυσική και άδεια μετακίνηση. Ο μόνος τρόπος που αυτό είναι δυνατό για το διαστημικό κοστούμι είναι να διατηρηθεί ένας σταθερός όγκος ή του οποίου θέση ο κομιστής. 

Αυτό είναι επειδή μηχανική εργασία απαιτείται για να αλλάξει τον όγκο ενός σταθερού συστήματος πίεσης. Εάν κινώντας ένα μπράτσο ή ένα χέρι προκαλεί μια αλλαγή στον όγκο του διαστημικού κοστουμιού, κατόπιν ο αστροναύτης πρέπει να κάνει την πρόσθετη εργασία κάθε φορά που κάνει αυτήν την κίνηση και πρέπει να διατηρήσει μια δύναμη για να κρατήσει την κοινή κλίση. 

Ακόμα κι αν αυτή η δύναμη είναι πολύ μικρή, μπορεί να είναι σοβαρά κουραστική για να παλεύετε συνεχώς ενάντια στο κοστούμι σας. Καθιστά επίσης τις λεπτές μετακινήσεις πολύ δύσκολες.Για περισσότερες ειδήσεις από το περιβάλλον διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.