Αιχμηρός: Τωρά βουράτε γειτόνοι!


Διαβάστε επίσης, “Αν αλλάξει η πολιτική νοοτροπία θα αλλάξει και η χώρα” και “Κυβέρνηση δύο ταχυτήτων – Με ρυθμούς χελώνας οι μεταρρυθμίσεις”.


Γράφει ο “Αιχμηρός”

Τι θα αλλάξει δηλαδή; Πως θα αλλάξει; Τι μπορεί να αλλάξει; Με την νέα λέξη που μπήκε στην ζωή μας το μνημόνιο θα δούμε σωτηρία; Όποιος ή όποια το υπογράψει τι λέτε να γίνει;

Τι είναι όμως το μνημόνιο; Παλία όταν ακόμη είχαμε την λίρα μας θα ρίχναμε μια υποτίμηση, θα κόβαμε και λίγα εικοσάλιρα ακόμη και θα πληρώναμε τα χρέη μας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Τώρα με το Ευρώ δεν μπορούμε και δεν μας αφήνουν. Τι βιομηχανία έχουμε στην Κύπρο για να έχουμε έσοδα; Δεν έχουμε. Τι άλλες πηγές εσόδων έχουμε;

Σωστά σκεφτήκατε. Την διαχρονική αξία που είναι οι Ρώσσοι και την νέα μόδα τους κινέζους. Αλλά και το τι κάνουνμε με αυτούς δεν μπορούμε να το πούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας γιατί θα τους τρομάξουμε.

Άρα τι είναι το μνημόνιο; Η ερώτηση παραμένει. Είναι ουσιαστικά και πρακτικά η υποτίμηση μας σας κράτους αφού δεν έχουμε το δικό μας νόμισμα μέχρι να φτάσουμε την βάρκα σε ήσυχα νερά. Κοινώς να ξοδεύουμε όσα βγάζουμε και να κόψουμε τα δανεικά που λέει και ο Ρέμος.

Όλα τα μέτρα που υπογράφουμε ή τέλος πάντων όποιος τα υπογράψει αυτό τον σκοπό έχουν.

Αλλάζει όμως ο άνθρωπος; Γιατί χρειαζόμαστε βούρδουλα για να κάνουμε τα αυτονόητα; Γιατί εθελοτυφλούμε; Γιατί ο κόσμος που ζει σε αυτήν την γωνία της Μεσογείου δεν είναι καλός. Έχουμε πάρει δυστυχώς όλα τα κακά χαρακτηριστικά των Ελλήνων αδελφών μας, των Τούρκων κατακτητών μας και των Αράβων γειτόνων μας. Από τα καλά χαρακτηριστικά τους δυστυχώς δεν μας κόλλησε τίποτα.

Δεν σεβόμαστε κανένα, δεν εκτιμούμε κανένα, τα ξέρουμε όλα καλύτερα, είμαστε οι καλύτεροι αλλά κανένας δεν μας αναγνωρίζει κλπ. Όταν καθημερινά δεν σέβομαι τον συνάνθρωπο μου και το κράτος, δεν είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου τότε γιατί να με σεβαστεί το κράτος ή ο συνανθρωπος μου εμένα. Για αυτό και στην Κύπρο η φράση ότι σου κάνουν κάνε και κακία μην κρατείς έγινε ευαγγέλιο.

Έλα όμως που πλησίαζουμε στον πάτο με αυτή την νοοτροπία. Αλλάζει ο άνθρωπος; Για αυτό λέω, όποιος δεν έχει νου έχει πόδια. Και τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου ή αλλιώς βουράτε γειτόνοι……