ΕΔΕΚ: Αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών


Διαβάστε επίσης, “Στεφάνου: Είμαστε στο στόχαστρο – Όχι σε ιδιωτικοποιήσεις” και “Σιαρλή: Θα κάνουμε το παν για να έχουμε λεφτά και τον Μάρτιο”.


Δια του Αντιπροέδρου του Γιώργου Βαρνάβα καλεί την κυβέρνηση να εξεύρει τρόπο ώστε το δάνειο από την Τρόικα να είναι και διαχειρίσιμο και βιώσιμο.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο κ. Βαρνάβα ανέφερε ότι «ως Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε σχέση με την οποιανδήποτε ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών. Αν ακόμη η κυβέρνηση στην λεγόμενη κατά την ίδια, διαπραγμάτευση με την Τρόικα έχει δεσμευθεί ότι εάν και εφόσον το δάνειο που θα κάνουμε δεν είναι διαχειρίσιμο ή βιώσιμο θα μπει σε μια συζήτηση για ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και πάλι εκφράζουμε την αντίθετη άποψή μας».

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι «θα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος ώστε το δάνειο να είναι και διαχειρίσιμο και βιώσιμο ώστε να μην ξεπουληθούν οι υγιείς κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί του τόπου μας. Παράλληλα παρ’ όλο που ως ΕΔΕΚ διαχρονικά καταθέταμε την άποψη ότι θα μπορούσε σε κάποιους ημικρατικούς οργανισμούς να προκύψει μερική μετοχοποίηση, θεωρούμε ότι αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να τίθεται τέτοια συζήτηση».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «μερική μετοχοποίηση κάποιων ημικρατικών οργανισμών μπορεί να συζητηθεί όταν και εφόσον θα υπάρχει υγιής οικονομία στον τόπο μας».

Πηγή ΚΥΠΕ