ΕΔΕΚ: Η Κυβέρνηση να αναλάβει ευθύνες για την ανεργία


Διαβάστε επίσης, “Ενώ “καίει” η βιωσιμότητα του χρέους, ο πρόεδρος πάει Βηρυτό” και “Μαλάς-Χριστόφιας διέγραψαν χρέος 7.373 ευρώ του Σύρου Πρέσβη!”.


“Καθώς η ανεργία γιγαντώνεται, ξεπερνώντας κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη, η Κυβέρνηση συνεχίζει να παραμένει παράλυτη μπροστά στην κατεπείγουσα ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

Προσθέτει ότι “τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Eurostat συνιστούν δραματική προειδοποίηση για την ασυγκράτητη πορεία της ανεργίας στην Κύπρο και ταυτόχρονα υποδεικνύουν την υποχρέωση της Κυβέρνησης να τερματίσει την παθητική της στάση και να αναλάβει τις αυτονόητες ευθύνες της”.

“Ας το πράξει έστω και την υστάτη”, καταλήγει η ΕΔΕΚ.

 

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ χαιρετίζει τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σιούλτς 

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ με ανακοίνωση του, χαιρετίζει τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιουλτς, που σε συνέντευξη του στη Γερμανική Εφημερίδα “Ντερ Σπίγκελ” δήλωσε ότι η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να της παρασχεθεί οικονομική βοήθεια.

Οι δηλώσεις του κ. Σιουλτς είναι στα πλαίσια της πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση μακριά από λογικές πιέσεις και εκφοβισμού κρατών μελών της Ε.Ε.

Πηγή ΚΥΠΕ