ΕΔΕΚ: Να μειωθεί η τιμή του ρεύματος


Διαβάστε επίσης γιατί ο Χριστόφιας παραπονέθηκε στον Μπαρόζο . Διαβάστε ακόμα “Οι Κύπριοι διαλέγουν βρετανικά πανεπιστήμια“.


Να προχωρήσει στην άμεση μείωση της  τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος απαιτεί από την ΑΗΚ το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Την θέση αυτή της ΕΔΕΚ προέβαλε σήμερα με δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος , Βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Βαρνάβα.

«Μέσα στα πλαίσια της οικονομικής ύφεσης» ανέφερε ο  Γιώργος Βαρνάβα «όπου ο λαός βρίσκεται κάτω από δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας θεωρούμε ότι  η ΑΗΚ δεν θα πρέπει να κωφεύει. Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 4% όπως επίσης και η αύξηση στις φορολογίες  οι οποίες θα επιφέρουν επιπλέον αυξήσεις  είναι αδικαιολόγητες».

«Συμφωνούμε και στηρίζουμε πλήρως τη θέση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας  ότι άμεσα η ΑΗΚ θα πρέπει να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.  Η ΑΗΚ είναι αδικαιολόγητη να διατηρεί ακόμη στους λογαριασμούς της  το ποσοστό που κυμαίνεται περί το 6%  όσον αφορά την καταστροφή του παραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό από την στιγμή κατά την οποία έχουν ήδη αποκατασταθεί  οι ζημιές  και η ΑΗΚ  έχει πάρει ήδη από τις ασφαλιστικές  εταιρείες όλες τις αποζημιώσεις ενώ παράλληλα η ΑΗΚ θα μπορούσε  αφαιρώντας αυτό το ποσοστό ναι, σίγουρα, το ηλεκτρικό ρεύμα για την επόμενη διμηνία  να είναι πολύ πιο φθηνό».

«Αν κι`  εφ`  όσον»  κατέληξε ο  Γιώργος Βαρνάβα «η ΑΗΚ δεν προχωρήσει στην μείωση της  τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος τότε εμείς θα καλέσουμε τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου να καλέσει εκτάκτως  την Επιτροπή ώστε να επιληφθεί του θέματος».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ