ΕΔΕΚ: Προοεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από ημικρατικούς

 


Διαβάστε επίσης, “Kαι επίσημα επιστροφή χρημάτων από το ρεύμα” και “Στεφάνου: “Να σταματήσει ο πόλεμος για ξέπλυμα”.


“Για αυτόν το λόγο”, δηλώνει η ΕΔΕΚ με σημερινή της ανακοίνωση, “θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, μέσα σε ένα κλίμα σύνεσης και συλλογικότητας, παρόμοιας με αυτήν που επιδεικνύεται στις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός”.

“Είναι ξεκάθαρο από τους όρους του μνημονίου συναντίληψης”, συνεχίζει η ΕΔΕΚ, “ότι, σε περίπτωση μη βιωσιμότητας του κυπριακού χρέους, τότε θα υπάρξει άμεσα συζήτηση για ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών”.

“Επιπλέον”, όπως αναφέρει η ΕΔΕΚ, “στο έγγραφο τονίζεται ότι θα πρέπει, μέχρι το τρίτο τρίμηνο, να  καταρτισθεί κατάλογος των στοιχείων ενεργητικού, συμπεριλαμβανομένης ακίνητης ιδιοκτησίας, στοιχείων που ανήκουν στην κεντρική Κυβέρνηση, στους Δήμους και στις Επαρχιακές Διοικήσεις, με προοπτική πιθανής εκποίησης και αναδιοργάνωσης”.

“Για το σκοπό αυτόν”, προσθέτει η ΕΔΕΚ, “ο κατάλογος θα υποδεικνύει ποιες κρατικές επιχειρήσεις είναι δυνατό να εκποιηθούν, ποιες πιθανόν να υποστούν αναδιοργάνωση και ποιες πιθανόν να υποστούν εκκαθάριση, γίνεται, δηλαδή, ξεκάθαρο ότι, πέραν των ημικρατικών οργανισμών, για την Τρόικα οποιοδήποτε κρατική περιουσία είναι προς πώληση”.

Η ΕΔΕΚ θεωρεί, επίσης, πως “θα πρέπει να εξετασθούν διεξοδικά οι παράμετροι που χρησιμοποιήθηκαν από την Pimco, έτσι ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο”.

Πηγή ΚΥΠΕ