Έδιωξαν 94χρονη από γηροκομείο γιατί δεν είχε πληρώσει


 Διαβάστε επίσης Το κράνος που καλύπτει τα νώτα του αναβάτη και δείτε pics για την τέχνη του πάγου. 


Η έξωση μιας 94χρονης γυναίκας από τον οίκο ευγηρίας όπου ζούσε επειδή δεν είχε πληρώσει τα έξοδα διαμονής της προκάλεσε αντιδράσεις στη Γαλλία, με μια υπουργό να κάνει λόγο για ”παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”.

Η συνταξιούχος εκδιώχθηκε από τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της Σαβίλ επειδή χρωστούσε 40.000 ευρώ σε έξοδα διαμονής.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Echo Republicain, την 94χρονη παρέλαβε το νοσοκομείο της Σατοντίν, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Παρίσι.

Ο οίκος ευγηρίας ”έδρασε παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια”, εκτίμησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπουργός αρμόδια για την τρίτη ηλικία Μισέλ Ντελονέ.

Αν έχει παραβιαστεί ο νόμος, ενδέχεται να ασκήσουμε δίωξη. Αν ακολουθήθηκε πιστά η διαδικασία ενημέρωσης της οικογένειας, θα είμαστε πιο διαλλακτικοί”, πρόσθεσε η Ντελονέ επισημαίνοντας ότι ‘‘υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον της οικογένειας”.

Οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας, αφού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν επανειλημμένα με την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας χωρίς αποτέλεσμα, αποφάσισαν να την μεταφέρουν στο σπίτι της, αναφέρει η Echo Republicain. Όταν κανείς δεν βρέθηκε εκεί, οι τραυματιοφορείς αποφάσισαν να μεταφέρουν την 90χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο της Σατοντίν που βρισκόταν κοντά.

Η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ”λυπάται” για την ”αδέξια απόφαση”, διαψεύδοντας όμως ότι είχε σκοπό να κάνει ”έξωση” στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Ένα ασθενοφόρο εστάλη στο νοσοκομείο της Σατοντίν για να μεταφέρει την ενενηντάχρονη πίσω στον οίκο ευγηρίας, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ένας από τους γιους της είναι αντίθετος με την μετακίνησή της, εξήγησε ο Ρισάρ Κλαβερί του οίκου ευγηρίας.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.