Έφοδος σε διαμέρισμα ένοπλου που πυροβολούσε νηπιαγωγείο (pics)

 


Διαβάστε επίσης και δείτε videos για τα μυστήρια που κρίβει η λίμνη Βοστόκ και δείτε pics νεκρού Γάλλου στρατιώτη που ανέβασαν Ισλαμιστές στο twitter.


Νωρίτερα, είχε ανοίξει πυρ κατά του σχολείου, σπάζοντας ένα τζάμι στο γυμναστήριο, στο οποίο έπαιζαν τα παιδιά και τραυματίζοντας μια νηπιαγωγό.

Ο ηλικίας 51 ή 52 ετών άνδρας πυροβόλησε μερικές φορές με κυνηγετική καραμπίνα από ένα παράθυρο του διαμερίσματός του στην πόλη Σάλαβατ, ανακοίνωσε το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην περιοχή Μπασκορτοστάν, η οποία βρίσκεται 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Έξι σφαίρες έπεσαν στο παράθυρο του γυμναστηρίου του νηπιαγωγείου και θραύσματα τζαμιού τραυμάτισαν μια νηπιαγωγό στο στομάχι, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει τα παιδιά από την αίθουσα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα life.ru.

Η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι του ενόπλου και αξίωσε την παράδοσή του, αλλά αυτός αρνήθηκε και άνοιξε πυρ κατά της αστυνομίας όταν αυτή έκανε επιδρομή στο διαμέρισμά του, πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι ο άνδρας σκοτώθηκε κατά την ανταπόδοση των πυρών από την αστυνομία.

Αν και τα περιστατικά αυτού του είδους δεν είναι συνηθισμένα στη Ρωσία, στις 7 Νοεμβρίου ένας 30χρονος δικηγόρος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του στην φαρμακευτική εταιρεία, που εργαζόταν στη Μόσχα ενώ, όπως φαίνεται, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης μετά την εγκατάλειψή του από τη σύντροφό του.

Η πώληση όπλων είναι παράνομη στη Ρωσία και το περιστατικό αυτό του Νοεμβρίου ώθησε το υπουργείο Εσωτερικών να εξετάσει τη σκλήρυνση της υπάρχουσας νομοθεσίας περί οπλοκατοχής. Οι κυνηγετικές καραμπίνες επιτρέπονται μόνο με άδεια.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.