Έγινε της… Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο! (vid)


Διαβάστε επίσης και δείτε video από την αποκλειστική συνέντευξη του Σταύρου Μαλά στο 24Η και ψηφίστε τώρα ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο νικητής του debate.


Δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από αυτούς που τον κατηγορούσαν να σταματήσουν να θυματοποιούν την Κύπρο, λόγω των εσωτερικών τους αντιπαραθέσεων, τονίζοντας ότι είναι περήφανος που είναι κομμουνιστής.

Εκπρόσωπος του ΕΛΚ, χαρακτήρισε την Κύπρο ως μη αξιόπιστο συνομιλητή όσον αφορά το Μνημόνιο, ενώ την κατηγόρησε επειδή δεν κατάφερε να αναχαιτίσει την κρίση, μιλώντας ταυτόχρονα και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Και μάλιστα δεν ήταν ο μόνος. Εκπρόσωπος των πρασίνων κατήγγειλε ότι η Κύπρος επιτρέπει τη φοροδιαφυγή.

Μέχρι και εκπρόσωπος των μεταρρυθμιστών διερωτήθηκε «ποιον θα σώσει τελικά η Ευρώπη, την Κύπρο ή τους Ρώσους μεγιστάνες;», επικρίνοντας τον Δημήτρη Χριστόφια ότι σπούδασε στη Ρωσία.

Μάλιστα αυτή η τοποθέτηση ήταν τόσο προσβλητική που μία Ευρωβουλευτής πήρε το λόγο λέγοντάς του ότι είναι αγενέστατος και δεν επιτρέπεται να μιλάει με αυτό τον τρόπο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Δημήτρης Χριστόφιας, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να πάψουν να θυματοποιούν την υπό κατοχή χώρα του τονίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά των Ευρωβουλευτών είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στη χώρα τους.

Ζήτησε ακόμα ο κ. Χριστόφιας από τους εταίρους να «απαλλαγούν από το κομμουνιστικό σύνδρομο» τονίζοντας ότι «είμαι κομμουνιστής και είμαι περήφανος που είμαι κομμουνιστής», ενώ στον εκπρόσωπο των μεταρρυθμιστών ο οποίος απευθύνθηκε στον Πρόεδρο χρησιμοποιώντας Ρώσικα ότι «εσείς μου μιλήσατε στα ρωσικά, πως τα γνωρίζετε; Μήπως έχετε διασυνδέσεις στη Ρωσία;».