Τ/Κ Τύπος: Ελληνοκυπριακή δικαίωση με σύλληψη Αλασλάν!

 


Διαβάστε επίσης: Καταζητείται ο Τ/κ που εμπλέκεται στην απαγωγή των Ε/κ αστυνομικών και… Σουηδός ΥΠΕΞ: «Όχι κεκτημένο η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. »


 

Ο 19χρονος που συνελήφθη με άλλα έξι άτομα από τη «ψευδοαστυνομία» για κλοπή προβάτων από τις ελεύθερες περιοχές, ήταν η πέτρα του σκανδάλου στο περιστατικό απαγωγής τριών Ελληνοκύπριων αστυνομικών τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι τελευταίοι, καταδιώκοντας τον Αλασλάν τον περασμένο Οκτώβριο, πέρασαν τη νεκρή ζώνη και “συνελήφθησαν” από τις «αρχές» των κατεχομένων. Μετά απ΄ αυτό το περιστατικό, η Αστυνομία μας εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του.

Με το όλο συμβάν ασχολήθηκε έντονα ο τουρκοκυπριακός Τύπος, σημειώνοντας πως ο Αλασλάν πιθανό να παρουσιαστεί και ενώπιον «στρατιωτικού δικαστηρίου» με την κατηγορία της «παραβίασης συνόρων». Καταγράφεται επίσης ο ισχυρισμός του 19χρονου ότι δεν έκλεψε τα ζώα, αλλά ότι τα αγόρασε…

Η Africa σε σχετικό πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο: «Και τώρα ζητήστε συγγνώμη από την ε/κή αστυνομία». Εξάλλου, η ΧΑΜΠΕΡΝΤΑΡ έχει τον τίτλο: «Είχαν δίκαιο οι Ε/κοι αστυνομικοί;».

Μεταξύ άλλων, η Kibris σημειώνει: «Η εφημερίδα ΚΙΠΡΙΣ σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρεται στην υπόθεση κλοπής ζώων από μάντρες που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και στη σύλληψη επτά ατόμων, καθώς και του 19χρονου Τζιοσκιούν Αλασλάν (Coşkun Alaslan), γνωστού για το επεισόδιο σύλληψης τριών Ε/κων αστυνομικών από τις κατοχικές «αρχές» τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή της Λουρουτζίνας. Οι επτά ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου», το οποίο εξέδωσε εναντίον τους «διάταγμα» προσωποκράτησης δύο ημερών. «Διάταγμα» προσωποκράτησης δύο ημερών εξεδόθη και για τον Αλασλάν, ο οποίος όμως παρουσιάστηκε στο «επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας».