Επισήμως ύποπτη για δολοφονία βουλευτή η Τιμοσένκο

 


Διαβάστε επίσης, “Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει τον Γ. Λιλλήκα για υποκλοπή ψήφων” και “Ετοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων”.


Επίσημα ύποπτη για την οργάνωση και την εντολή δολοφονίας ενός Ουκρανού βουλευτή και επιχειρηματία είναι πλέον η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές Αρχές της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας.

Η υπόθεση αφορά τον πολύκροτο φόνο του βουλευτή Ιβχέν Σερμπάν, της συζύγου του και δύο ακόμα ανθρώπων το 1996.

Τα διαθέσιμα στοιχεία έγειραν το ενδεχόμενο επίθεσης από επαγγελματία δολοφόνο, ενώ οι δημόσιοι κατήγοροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση ισχυρίζονται πως το κίνητρο της κ. Τιμοσένκο ήταν η εξόντωση ενός επιχειρηματικού αντιπάλου.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμα απαγγείλει κατηγορίες, ωστόσο η επισημοποίηση της υποψίας σε βάρος της κ. Τιμοσένκο, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, καταδεικνύει πως η σύσταση κατηγορητηρίου είναι πλέον πολύ πιθανή.

Η πρώην πρωθυπουργός αρνείται όλες τις κατηγορίες, αντιτείνοντας πως η εμπλοκή του ονόματός της σε όλες στην υπόθεση αποτελεί μέρος της προσπάθειας του πολιτικού αντιπάλου της, νυν προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, να την απομακρύνει από τον πολιτικό στίβο.

Η κ. Τιμοσένκο ήδη υπηρετεί επταετή ποινή κάθειρξης, καθώς έχει καταδικασθεί για κατάχρηση εξουσίας κατά τη θητεία της στον πρωθυπουργικό θώκο της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του, το κόμμα της κ. Τιμοσένκο κατήγγειλε τις υποψίες σε βάρος της φυλακισμένης πολιτικού, κάνοντας λόγο για μία ημέρα ντροπής στην ιστορία του ουκρανικού συστήματος επιβολής του νόμου.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της κ. Τιμοσένκο προκαλεί πρόσφατη δήλωση του συνηγόρου της, ο οποίος ισχυρίστηκε την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, πως προσπάθησε να την επισκεφθεί, ωστόσο αυτή δεν αντιδρούσε επί πολλά λεπτά.

Η πρώην πρωθυπουργός νοσηλεύεται για έντονους πόνους στην πλάτη. Οι θεράποντες ιατροί της επιμένουν πως παραμένει σε ικανοποιητική κατάσταση και ήταν απλώς σε καταστολή λόγω της επήρειας ηρεμιστικών.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr  επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.