Επιτελείο Λιλλήκα: “Γιατί Μέρκελ- Σόιμπλε δε στέκονται δίπλα στην Κύπρο;”


Διαβάστε επίσης για κάποιες από τις βασικές σκέψεις του Νίκου Αναστασιάδη για το μέλλον και που ζητάει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μπεί μπροστάρης το ΕΥΡΩΚΟ.


Το Επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη προσπαθεί να πείσει για τις πολύ στενές σχέσεις του κ. Αναστασιάδη με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, αλλά αντί να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου, εγείρουν θέματα για τα ρωσικά κεφάλαια και δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο ή πιέζουν για αλλαγή του εταιρικού φόρου, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαηλίδης. 

“Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συναντήσεων του κ. Αναστασιάδη; Τελικά οι συναντήσεις αυτές είναι για το θεαθήναι και με αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας; Μπορεί τελικά να πείσει ο κ. Αναστασιάδης για τα εθνικά συμφέροντα;”, διερωτάται ο κ. Μιχαηλίδης και προσθέτει πως “οι σχέσεις και οι συναντήσεις για να έχουν σημασία θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από διεκδικητικότητα για να μπορούν να καταστούν ουσιαστικές και αποτελεσματικές. Άλλωστε αυτό μας απέδειξε και η εμπειρία του 2004”.

“Θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με την υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικογένεια για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα συμφέροντα του λαού μας. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες τις σχέσεις και τις γνωριμίες με τους ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που διαδραματίζουν ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτή τη λογική άλλωστε λειτούργησε και πρόσφατη συνάντηση του κ. Λιλλήκα με τον κ. Μπαρόzο στις Βρυξέλλες καθώς και με τους Ρώσους αξιωματούχους”, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης και προσθέτει πως “για να έχουν όμως αποτέλεσμα αυτές οι επαφές, πρέπει να μην μετατρέπονται σε συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα με μοναδικό στόχο τα προεκλογικά συμφέροντα, αλλά να είναι σχέσεις ουσίας και αποτελέσματος”.

Λιλλήκας: Tο κράτος να προστατεύσει τη νεολαία από τη μάστιγα των ναρκωτικών 

Σήμερα, έστω και σε πιο δύσκολες συνθήκες, θα πρέπει το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του για να προστατεύσει τη νεολαία μας από τη μάστιγα των ναρκωτικών, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τη θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης Αγία Σκέπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, στις δηλώσεις του ο κ. Λιλλήκας συνεχάρη όλους τους παράγοντες για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν. Ανέφερε πως δυστυχώς τα ναρκωτικά αποτελούν μια μεγάλη κοινωνική μάστιγα και για αυτό το λόγο πρέπει να αποτελεί για το κράτος υποχρέωση και για εμάς δέσμευση να αναπτύξουμε ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

“Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης, με σύγχρονα προγράμματα για να περιορίσουμε τη ζήτηση. Θα πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση στο θέμα της θεραπείας για να στηριχτούν όλα τα παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύμα των ναρκωτικών. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι σαν εγκληματίες αλλά ως άνθρωποι οι οποίοι έχουν ανάγκη της στήριξη μας και της θεραπείας. Για αυτό και το κράτος πρέπει να φροντίζει αντί της τιμωρίας όσων κάνουν χρήση ναρκωτικών, να τους βοηθά στο να απεξαρτηθούν”, ανέφερε.

Είπε ακόμη πως “θα πρέπει να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες υποδομές για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, έτσι ώστε να απομακρύνονται οριστικά από αυτή τη μεγάλη μάστιγα που απειλεί τη νεολαία μας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ