Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και χιόνια


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τα Θεοφάνεια στην Κύπρο και εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα για τις εκλογές.


Σήμερα (06/01) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε ορεινές και πιθανόν αργότερα σε ημιορεινές περιοχές, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ για να τραπούν σταδιακά νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά χιονόπτωση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενδέχεται να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση, ενώ το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη πιθανόν να σημειωθεί παροδική ελαφριά χιονόπτωση και σε πεδινές περιοχές.

Κατά το τριήμερο, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση και θα κυμανθεί την Τετάρτη σε επίπεδα αισθητά χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ