Εργαζόμενοι κατεχομένων: Αποτεινόμαστε στο Χριστόφια


Διαβάστε επίσης, “Χριστόφιας: Να μην παίξουμε το παιγνίδι της Αγκυρας” και “Στρατιωτικούς ακόλουθους θα διορίσει ο Μαλάς”.


Και «πλέον θα χτυπήσουμε την πόρτα του Χριστόφια», αναφέρει ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοτικών» υπαλλήλων BES, Σαβάς Μποζάτ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δήμο πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «επαρχιακό δικαστήριο» την ώρα που θα ανακοίνωνε την απόφαση στην υπόθεση Κασίφ εναντίον Κιουτσιούκ για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ στις 21 Οκτωβρίου 2012.

Μιλώντας έξω από το «δικαστήριο», ο Μποζάτ είπε πέρασε μια εβδομάδα από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της συντεχνίας και συνδικαλιστές, σημειώνοντας ότι η απόφαση του «δικαστηρίου» να τους αφήσει ελεύθερους, αλλά και η ανακοίνωση 24 ώρες αργότερα πως ο πραγματικός υπαίτιος είναι η «κυβέρνηση», ενδυνάμωσε τη συντεχνία και τους εργαζόμενους ακόμη περισσότερο.

Δίνουν, συνέχισε, διορία στην «κυβέρνηση» να λύσει τα προβλήματά τους μέχρι την Παρασκευή. Θα ζητήσουν, είπε, ραντεβού από τον κ. Χριστόφια σε περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματά τους, και μετέβηκαν στο «δικαστήριο» σήμερα για να ανακοινώσουν ότι «θα χτυπήσουμε την πόρτα του Χριστόφια».

Στήριξη στη σημερινή εκδήλωσή τους έδωσε για άλλη μια φορά η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα με τον πρόεδρο της συντεχνίας των καθηγητών Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ να δηλώνει ότι δεν πρόκειται για «καβγά για την καρέκλα», αλλά «καβγά για το ψωμί» και αυτοί είναι δίπλα στους εργαζόμενους. Ο αγώνας τους είναι για τα δικαιώματά τους και θα συνεχίσουν, πρόσθεσε λέγοντας ότι η πλατφόρμα δεν θα αφήσει τους εργαζόμενους της BES μόνους, αλλά θα τους στηρίξει ψυχολογικά και πρακτικά.

Ο πρόεδρος της DEV-İŞ, Μεχμέτ Σεϊς σημείωσε ότι ο καβγάς που γινόταν μέσα στο «δικαστήριο» (υπόθεση Κασίφ – Κιουτσούκ) δεν τους ενδιαφέρει, αλλά ο καβγάς των εργαζομένων για το ψωμί τους ενδιαφέρει ολόκληρη την κοινωνία.

Πηγή ΚΥΠΕ