Έρογλου και “κόμματα” συζητούν το Κυπριακό το απόγευμα


Διαβάστε επίσης, Εφημερίδες: “Ρωσικό σωσίβιο στο χρέος της Κύπρου” και “Ο Σιαρλή μιλά στην Ολλανδική Βουλή”.


Αυτή πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Ντερβίς Ερογλου προς τα 4 τ/κ κόμματα που βρίσκονται στην ψευδοβουλή. Θα ανταλλάξουν απόψεις, όπως αναφέρεται, για τις επαφές με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντλαουνερ και τη νέα διαδικασία στην οποία αναμένεται να εισέλθει το Κυπριακό μετά το αποτέλεσμα των Προεδρικών εκλογών της 17ης ή της 24ης Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση, σημειώνεται, θα παρατεθεί και δείπνο.

 

Για “παράλογα όνειρα” των Ε/κ στη Μεσόγειο μίλησε ο Ερντογάν 

Για “παράλογα όνειρα” της “ελληνοκυπριακής διοίκησης” στη Μεσόγειο έκανε λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι οι ενέργειες των Ε/κ οδήγησαν την Αγκυρα σε αλλαγή στάσης στην περιοχή.

Ο Ερντογάν μιλούσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι με τον οποίο συναντήθηκε χθες στην Αγκυρα και ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για κοινές ευαισθησίες σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις στην περιοχή , προσθέτοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις και την προσέγγιση του Λιβάνου για την συριακή κρίση. Για τις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών είπε ότι από τότε που ο ίδιος είναι στην εξουσία, σημειώθηκε αύξηση στον όγκο των συναλλαγών ο οποίος έφτασε το ένα δις.

Πηγή ΚΥΠΕ