ΕΥΡΩΚΟ: “Με μπροστάρη τον Πρόεδρο για ομαδικότητα στο οικονομικό”


Διαβάστε επίσης για την εσωτερική μας χρεωκοπία και για ποιο λόγο είχαμε πολλές πρόωρες αφυπηρετήσεις το 2012.


Ζούμε στα όρια ενός κυβερνητικού παραλογισμού, με τους κυβερνώντες να συνεχίζουν την καταστροφική πολιτική της εγκληματικής αδιαφορίας και της απραξίας, με αποτέλεσμα η κυπριακή οικονομία να καταβυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη χρεοκοπία, δήλωσε σήμερα (05/01) ο κ. Ερωτοκρίτου.

Σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως θα πρέπει να υπάρξει κοινή στάση στις γερμανικές αναφορές για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο νησί και τις προειδοποιήσεις ότι το Βερολίνο θα απορρίψει οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης της Κύπρου, εάν δεν αλλάξει το καθεστώς των ρωσικών καταθέσεων.

“Αυτή η τοποθέτηση δυσφημεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δυσκολεύει τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης με το Βερολίνο και θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση και δυναμική αντίδραση από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας”, συμπλήρωσε.

Επίσης, συνέχισε, το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρξει κοινή στάση των κομμάτων σε ό,τι αφορά στο ύψος και στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τη μεθοδολογία υπολογισμού και εξεύρεσης του ποσού που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εξέφρασε την άποψη πως η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη, αποτελεί “μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να ενεργήσουν συνενωτικά οι πολιτικές δυνάμεις, με τη βοήθεια της Κυβέρνησης, για να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα”.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πως η οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέσο λογιστικής αναβάθμισης τους, αλλά θα πρέπει συνοδεύεται με όρους που θα υποχρεώνουν τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα, να λύσουν το πρόβλημα των αξιογράφων, να χρηματοδοτήσουν αναπτυξιακές δράσεις και να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.

“Εμείς θεωρούμε ακόμα, πως θα πρέπει να λάμψει η αλήθεια εντελώς, μέσα από την έρευνα του οίκου Alvarez & Marshall, για τις συνθήκες που οδήγησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην κατάσταση που έχει φθάσει σήμερα”, είπε ο κ. Ερωτοκρίτου, προσθέτοντας ότι από την έρευνα αυτή δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ