Flight: Μία περιπέτεια που θα συγκλονίσει

 


Από την 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στους κινηματογράφους:

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία, 

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός, 

Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα, ΡΙΟ Πάφος.


 

Η ιστορία έχει να κάνει με έναν πιλότο (Denzel Washington), όπου σε μια πτήση και ενώ το αεροπλάνο έχει πάθει σοβαρή βλάβη, καταφέρνει να το προσγειώσει σώζοντας τους επιβάτες και το πλήρωμα. Έτσι, το γεγονός παίρνει μεγάλες διαστάσεις και ο πιλότος παρουσιάζεται ως ήρωας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλα όμως αλλάζουν, όταν στην έρευνα που γίνεται για να διαπιστώσουν τι προκάλεσε το ατύχημα, ποιός ευθύνεται και τί πραγματικά είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της πτήσης, ένα μεγάλο πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αλήθεια…

Πρωταγωνιστούν:

Denzel Washington

John Goodman

Kelly Reilly

Bruce Greenwood

Melissa Leo

Don Cheadle

James Badge Dale

Nadine Velazquez

Brian F.Durkin

Σκηνοθέτης: Robert Zemeckis

Μια δραματική περιπέτεια, με πολλές δυνατές ερμηνείες, έντονο σασπένς και συνεχείς ανατροπές, μέχρι και την τελευταία σκηνή, που αναμένεται να καθηλώσει τους θεατές!!!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Denzel Washington υποδύεται τον Whip, ένα πιλότο όπου επιτυγχάνει να προσγειώσει ένα αεροπλάνο το οποίο εμφανίζει ξαφνικά σοβαρή βλάβη, σώζοντας έτσι τους επιβάτες και το πλήρωμα από σίγουρο θάνατο. Ο κόσμος θεωρεί τον πρωταγωνιστή ήρωα, αλλά εκείνος παλεύει να εξοικειωθεί με την ξαφνική δημοσιότητα που αποκτά και να συμφιλιωθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος που τον στοιχειώνουν.

Μετά όμως από έρευνες της εταιρείας που εργάζεται ο ήρωας, προκύπτουν άκρως ανησυχητικά στοιχεία στοιχεία για τη συμπεριφορά του το βράδυ πριν την πτήση… Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με το τι συνέβη σε εκείνη τη πτήση και το ποιος τελικά ευθύνεται. Μήπως ο φερόμενος ως ήρωας δεν είναι αυτό που φαίνεται; 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

● Το 1999 ο σεναριογράφος και πρώην ηθοποιός John Gatins υπηρέτησε ως τεχνικός σύμβουλος σε ένα στρατιωτικό θέμα, όπου εκεί πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα με άλλους τεχνικούς συμβούλους, κυρίως πιλότους. Παρέα, καθώς έγιναν, μοιράστηκαν μεταξύ τους τις πιο τρελές ιστορίες τους, για το τί έπρεπε να κάνουν για να προσγειώσουν τα αεροπλάνα που πιλόταραν σε διάυλους καραβιών, που έπλεαν σε αναστατωμένες θάλασσες. Για το συγγραφέα, ο οποίος έχει μια φοβία για τα αεροπλάνα, όλες αυτές οι ζωηρές ιστορίες, έθεσαν τη φαντασία του σε κίνηση. Η όλη πίεση και η αγωνία που ένιωθαν οι πιλότοι για την επίτευξη των εναέριων ακροβατικών, του κίνησε σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον.

Κάπως έτσι, άρχισε στο μυαλό του συγγραφέα να εκτυλλίσεται μια δωδεκάχρονη οδύσσεια που τελικά έφερε το “Flight” στην κινηματογραφική οθόνη. Η κύρια δραματική σύγκρουση που διαπλέκεται στην ταινία, είναι η αδυναμία του Whip Whitaker να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του. Ο Whip είναι ένας έμπειρος πιλότος, ο οποίος βρίσκεται σε προσωπική άρνηση, ακόμη και όταν η ατομική καθοδική του πορεία αυξάνεται εκθετικά. «Η ταινία “Flight” μελετά έναν άντρα, ο οποίος πραγματικά αγωνίζεται με τους δικούς του δαίμονες. Το λέω αυτό γιατί παρόλο που τον βλέπουμε σε μια τυπική μέρα εργασίας, μια σειρά από ατυχή γεγονότα, σε συνδυασμό με τον ψυχικό και νοητικό του κόσμο, οδηγεί σε μια καταστροφική έκβαση το αεροπλάνο του. Έπειτα αρχίζει να εκτυλίσσεται μια μεγαλύτερη ιστορία, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά γι’ αυτόν.», περιγράφει ο συγγραφέας. «Μέσα από το σενάριο, μέρος της προσωπικής μου ζωής βρήκε το δρόμο του. Για μένα η συγγραφή της ιστορίας ήταν μια άσκηση εξέτασης των δικών μου θεμάτων και δαιμόνων που είχα να αντιμετωπίσω μεγαλώνοντας. Θέματα τα οποία συνέδεσα με ένα χαρακτήρα, στον οποίο ένα μεγάλο γεγονός συμβαίνει στη ζωή του», συμπληρώνει.

● Το καλοκαίρι του 2010, ενώ βρισκόταν σε διαδικασία παραγωγής η ταινία του Gatins “Real Steel”, ένας από τους παραγωγούς της εν λόγο ταινίας διάβασε το σχέδιο της “Flight” και αμέσως σκέφτηκε ότι επρόκειτο για ένα έργο το οποίο ο συνάδερφος του Robert Zemeckis, μπορεί να ενδιαφερόταν να σκηνοθετήσει. Παράλληλα το σενάριο το διάβασαν οι παραγωγοί Walter Parkes και Laurie MacDonald (οι οποίο συνεργάστηκαν και στο παρελθόν με τον Gatins) και ο ηθοποιός Denzel Washington. Η ιστορία γοήτευσε πολύ όλους αυτούς και έτσι το δωδεκαετής πρόγραμμα γραφής του σεναριογράφου, αποφασίστηκε να γίνει ταινία.

«Παρόλο που το σενάριο δεν ήταν ολοκληρωμένο όταν το διάβασα για πρώτη φορά, η ιστορία μου κίνησε την περιέργεια. Ο Gatins μέσω της πλοκής ανάπτυξε πολλά επίπεδα και αυτό κατά τη γνώμη μου έκανε το “Flight” να ξεχωρίζει… Επιπλέων μου άρεσε η ιδέα του να τσαλακώνεται η εικόνα του ίδιου του πρωταγωνιστή, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά στις ταινίες», λέει ο Parkes.

● Για τον Zemeckis το “Flight” σηματοδοτεί την επιστροφή του στις live action ταινίες. Ο καινοτόμος σκηνοθέτης, έχει περάσει την τελευταία δεκαετία σκηνοθετώντας και παράγοντας ταινίες που χρησιμοποιούσαν τεχνολογία δέσμευσης κινήσεων και μάλιστα πρωτοπόρησε στη χρήση οπτικών εφέ. Ωστόσο, ισχυροί χαρακτήρες με συναρπαστικό συναισθηματικό κόσμο, συμμετείχαν σε όλες τις ταινίες του, συμπεριλαμβανομένης της “Flight”.

«Αυτό που πραγματικά οδήγησε εμένα στην απόφαση να σκηνοθετήσω το “Flight”, ήταν ο βαθμός περιπλοκότητας των χαρακτήρων του. Δεν είναι οι τυπικοί, παραδοσιακοί καλοί ή κακοί χαρακτήρες που έχουμε συνηθήσει να βλέπουμε ως τώρα στις ταινίες. Αυτή λοιπόν η περιπλοκότητα κινεί το ενδιαφέρον και πιστεύω ότι η αγωνία της ταινίας προέρχεται από ακριβώς αυτήν την αβεβαιότητα των κινήσεων των πρωταγωνιστών. Δεν μας δίνεται δηλαδή η δυνατότητα ως θεατές, να προβλέψουμε τις αντιδράσεις τους στις διαφορετικές καταστάσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό, σπάνια το συναντάς σε σενάριο», δηλώνει ο Zemeckis.

● Σε αντίθεση με τα περισσότερα χρονοδιαγράμματα παραγωγής, ο Zemeckis αποφάσισε να γυρίσει την ταινία διαδοχικά, ούτως ώστε οι ερμηνείες να εντείνονται οργανικά. Με αυτό τον τρόπο, οι ηθοποιοί μπορούσαν πιο εύκολα να αντιληφθούν τις συναισθηματικές μεταβολές των χαρακτήρων που ενσαρκώναν, καθώς εξελισσόταν η ταινία. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ο σκηνοθέτης κάλεσε τον σεναριογράφο John Gatins, να ήταν στο σετ παρόν καθημερινά, για να συμβούλευε τους εμπλεκομένους και για να ενίσχυε το σενάριο καθώς διαδραματιζόταν.

● Από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της παραγωγής, ο Starkey ρώτησε τον Washington τί θα μπορούσε να κάνει ως παραγωγός, για να τον βοηθούσε να προετοιμαστεί για το ρόλο του Whip Whitaker. Τότε ο Washington απάντησε ότι το πιο σημαντικό πράγμα για κείνον ήταν να μάθει πώς να πιλοτάρει. Έτσι ο Starkey μίλησε με έναν πιλότο από την Ατλάντα και συμφώνησε ώστε να εκπαιδεύσει τον πρωταγωνιστή, κυρίως για τις σκηνές όπου ο Denzel θα ήταν στο πιλοτήριο και θα είχε στα χέρια του τον έλεγχο του αεροπλάνου. Έτσι ο Washington έχοντας στο πλευρό του τον έμπειρο πιλότο, πέρασε πολλές ώρες μπροστά από έναν εξομοιωτή, ούτως ώστε να μετατραπεί σε έναν πιστευτό πιλότο. Και από το αποτέλεσμα είναι προφανές ότι ο στόχος του επιτεύχθηκε!

● Η κινηματογράφηση της ταινίας άρχισε στις 12 Οκτωβρίου του 2011 στην Ατλάντα και διήρκησε 48 ημέρες.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

► WHIP WHITAKER- DENZEL WASHINGTON

Ο βραβευμένος με όσκαρ Denzel Washington ενσαρκώνει το δραματικό καθοδηγητικό ρόλο του Whip Whitaker. Ένα βαθιά προβληματικό άντρα, που παρόλα αυτά όμως σαν εξαιρετικά εξειδικευμένος πιλότος που είναι, καταφέρνει να προσγειώσει με επιτυχία ένα καταδικασμένο αεροπλάνο, σώζοντας 96 από τις 102 ψυχές επί του σκάφους. Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και για τον Αμερικάνικο λαό ο Whip είναι ένας ήρωας για το επίτευγμα του αυτό. Ωστόσο η ζωή του είναι ένα χάος από αντιφάσεις, κακίες και κακή κρίση.

«Απολάμβανα στο μέγιστο βαθμο να παρακολουθώ τον Denzel να ερμηνεύει! Είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που μπορεί να μεταδώσει συναισθήματα, βλέποντας τον στα μάτια και μόνο. Υπάρχουν πολλές σκηνές στην ταινία, όπου ο θεατής μπορεί να νιώσει τη δυστυχία του κοιτάζοντάς τον και αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι που κόβει την ανάσα. Είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής μας. Η ευκαιρία που μου δόθηκε να συνεργαστώ μαζί του, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί!», λέει ο Zemeckis.

► NICOLE MAGGEN – KELLY REILLY

Η Βρετανίδα ηθοποιός Kelly Reilly, υποδύεται με μεγάλη επιτυχία την Nicole Maggen. Μια όμορφη αλλά προβληματική γυναίκα από την Ατλάντα, η οποία αγωνίζεται με τα δικά της θέματα κατάχρησης ουσιών. Με τον Whip γνωρίζονται με ένα πολύ συναρπαστικό τρόπο στο νοσοκομείο, όπου εκείνος νοσηλεύεται μετά τη συντριβή και εκείνη μετά από κατάχρηση ναρκωτικών και η χημεία μεταξύ τους δεν αργεί να φανεί.

«Η Kelly εμφανίστηκε από το πουθενά… Η ηθοποιός γνώριζε ότι διεξάγαμε οντισιόν για το ρόλο της Nicole, τύχαινε όμως να βρίσκεται στο Texas για διακοπές τη συγκεκριμένη περίοδο. Έτσι χωρίς να θέλει να χάσει την ευκαιρία της, μαγνητοσκόπισε τον εαυτό της σε κασέττα και μας την έστειλε. Με το που είδα την ερμηνεία της έμεινα έκπληκτος! Την ήθελα πάση θυσία στο στούντιο, για να την δω προσωπικά να ερμηνεύει… Αφού την καλέσαμε λοιπόν, με το που ήρθε, το πρώτο πράγμα που της ζητήσαμε να κάνει ήταν να ερμηνεύσει μαζί με τον Denzel μια σκηνή από την ταινία. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπαμε. Ήταν τόσο έντονη η χημεία μεταξύ τους, που ταιριάξανε μεμιάς. Έτσι ο ρόλος έγινε πια δικός της με την αξία της!», θυμάται ο Zemeckis.

«Παθιάστηκα πολύ με την ταινία, με το που άκουσα γι’ αυτήν.», αναφέρει η ηθοποιός. «Έτσι μόλις ενημερώθηκα ότι άρχισαν οι οντισιόνς, ετοίμασα μια κασέττα με ερμηνείες μου και την έστειλα στην παραγωγή. Αφού την είδαν, τους άρεσα και με καλέσαν να πάω στο L.A για να με δουν. Ομολογώ ότι ήμουν πολύ  αγχωμένη και νευρική, γιατί γνώριζα ότι θα έμπαινα για να δοκιμαστώ  σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ανθρώπους που ήθελα σαν τρελή να συνεργαστώ. Η αλήθεια όμως είναι ότι με το που πάτησα το πόδι μου στο στούντιο, όλοι τους με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα. Ήταν πολύ φιλικοί και ευγενικοί μαζί μου… Τελειώνοντας το κάστιγκ, βγαίνοντας έξω, σκεφτόμουν ότι η συνάντηση που είχα λίγα λεπτά πριν, από μόνη της ήταν σπουδαίο πράγμα για μένα. Αν έπαιρνα τη δουλειά, θα ήταν και το κερασάκι στην τούρτα….»

► HUGH LANG – DON CHEADLE

Ο διακεκριμένος ηθοποιός Don Cheadle δίνει σάρκα και οστά στο συνήγορο υπεράσπισης του Whip τον Hugh Lang. Ο Hugh αναλαμβάνοντας λοιπόν την υπεράσπιση του πρωταγωνιστή, τον ενημερώνει για τις πιθανές ποινικές διώξεις που μπορεί να αντιμετωπίσει για την αμέλεια που επέδειξε στη δουλειά του. Ακολούθως, μπαίνει στη μάχη προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να προστατεύσει τον κατηγορούμενο.

► HARLING MAYS – JOHN GOODMAN

Ο επίσης βραβευμένος βετεράνος ηθοποιός John Goodman, ο οποίος συνεργάστηκε και στο παρελθόν με τον Denzel Washington στο θρίλερ “Fallen”, υποδύεται τον Harling Mays.

«Ο Harling είναι ο καλύτερος φίλος του Whip, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο πλάι του, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ίσως είναι έμπορος ναρκωτικών και ζει στο περιθώριο από τον υπόλοιπο κόσμο, δεν εγκαταλείπει στιγμή τον Whip. Φαινεται μάλιστα να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του στη δίκη. Και από την πλευρά του Whip όμως, τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Τον αγαπάει εξίσου πολύ και είναι βέβαιος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βασιστεί πάνω στο φίλο του.»,λέει ο συγγραφέας.

► CHARLIE ANDERSON – BRUCE GREENWOOD

Ο ευέλικτος Καναδός ηθοποιός Bruce Greenwood ενσαρκώνει ένα παλιό φίλο του Whip, τον Charlie Anderson. Ο Charlie είναι ένας πρώην στρατιωτικός και εμπορικός πιλότος, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Whip, την περίοδο όπου υπηρετούσε στο πολεμικό ναυτικό. Τώρα ως εκπρόσωπος της Ένωσης Πιλότων, αναλαμβάνει τη διεπαφή του Whip με το πρόσοπω που ερευνά τη συντριβή του SouthJet 227.

«Τον βλέπουμε να προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει τον παλιό του φίλο, καθώς τον θεωρεί ήρωα, γιατί παρόλο που τέθηκε σε πτήση με ένα ελαττωματικό αεροπλάνο, κατάφερε να ζώσει 96 ζωές. Όταν όμως τα πράγματα δυσκολεύουν και βγαίνουν στο φως στοιχεία ενάντια στον πιλότο, η ένωση η οποία εκπροσωπεί ο Charlie δεν ανησυχεί τόσο για τον ίδιο τον κυβερνήτη, όσο για το να μην κλείσει η αεροπορική εταιρεία και χάσουν τις θέσεις εργασίας τους δυο χιλιάδες άνθρωποι. Τότε ο Anderson έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν του είναι καθόλου εύκολο που εγκαταλείπει κατά κάποιο τρόπο το φίλο του, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή.», διευκρινίζει ο Greenwood.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ DENZEL WASHINGTON, MELISSA LEO, KELLY REILLY ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ROBERT ZEMECKIS

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Denzel, όπως και ο ίδιος γνωρίζεις πολύ καλά, ο κάθε ηθοποιός θα ήθελε να ενσαρκώσει ένα τόσο θαυμάσια γραμμένο ρόλο όπως τον δικό σου. Μήπως η πρόκληση να υποδυθείς τον Whip, ήταν μεγάλη για σένα, καθώς όλοι μας γνωρίσουμε ανθρώπους όπου αυτοκαταστρέφονται λόγω των εθισμών τους;

DENZEL WASHINGTON: Όχι! Αποδέχτηκα το ρόλο καθώς το υλικό που είχα στα χέρια μου με εντυπωσιάσε πραγματικά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν διάβασα το σενάριο δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη! Έμεινα κυριολεκτικά έκπληκτος! Μου άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή. Εκτός αυτού, τα δυο τελευταία σενάρια που μου έδωσε ο ατζέντης μου να διαβάσω, ο αείμνηστος Ed Limato ήταν τα Safe House και Flight. Έτσι η συμμετοχή μου στο Flight είναι κατά κάποιο τρόπο φόρος τιμής προς τον άνθρωπο που πίστεψε σε μένα και στάθηκε στο πλάι μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κατά τη διαδικασία δημιουργίας του χαρακτήρα, πέρασε ποτέ από το μυαλό σου ότι ίσως ο Whip να μπορούσε να προσγειώσει ομαλά το αεροπλάνο, αν δεν έκανε το προηγούμενο βράδυ χρήση ναρκωτικών ουσιών;

DENZEL WASHINGTON: Το θέμα αυτό το αναπτύξαμε αρκετά μεταξύ μας με τον Bob… Ναι, ίσως να μπορούσε χωρίς να το λέω με βεβαιότητα…

ROBERT ZEMECKIS: Πράγματι, αν δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών το προηγούμενο βράδυ, ίσως να ήταν σε θέση να το προσγειώσει ομαλά… Ίσως όμως και το αντίθετο… Ίσως δηλαδή αν ήταν καθαρός και δεν βρισκόταν σε αυτή την χαλαρή νοητική κατάσταση που τον βλέπουμε, η συντριβή να ήταν άκρως καταστροφική, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες να οδηγηθούν στο θάνατο, ενώ σε αυτή την περίπτωση έχουν σωθεί οι πλήστες ζωές. Προφανώς δεν είναι σε θέση κανείς να απαντήσει με απόλυτη σιγουριά το ερώτημά σου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Robert, την τελευταία δεκαετία, δουλέυεις πάνω σε πρότζεκτς όπου χρησιμοποιούν τεχνολογία δέσμευσης κινήσεων. Γιατί επέλεξες το “Flight”, για να κάνεις την επιστροφή σου στις live action ταινίες;

ROBERT ZEMECKIS: Επέλεξα την ταινία “Flight” για πολλούς λόγους… Καταρχάς πολύ σπάνια συναντάς ένα τόσο καλογραμμένο σενάριο, με τόσα πολλά επίπεδα ανάπτυξης. Αυτή η πολυπλοκότητα λοιπόν, ήταν για μένα πρόκληση –και ως είναι γνωστό λατρεύω τις προκλήσεις- που ήθελα να εντιμετωπίσω. Επιπλέων, όλοι οι συντελεστές παραγωγής, είναι αξιοθαύμαστοι και αξιέπαινοι άνθρωποι και η συνεργασία μαζί τους έμοιαζε με όνειρο που πραγματοποιήται. Όσο για τη σύγκριση που κάνεις μεταξύ live action και κινουμένων σχεδίων, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Οι ταινίες είναι ταινίες, είτε είναι έτσι, είτε είναι αλλιώς… Το κάθε είδος έχει τις δικές του απαιτήσεις, όμως ο βαθμός δυσκολίας είναι περίπου ο ίδιος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για όλους εσάς, αυτό είναι ένα πολύ αποκαλυπτικό, ώριμο είδος ταινίας. Αν σας δινόταν η ευκαιρία να δουλέψετε σε αυτό το πρότζεκτ δέκα ή δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα, πιστεύετε ότι θα ανταποκρινόσασταν; Θα κατανοούσατε τους σύνθετους αυτούς χαρακτήρες, το ίδιο καλά με τώρα;

MELISSA LEO: Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω αυτό πριν δέκα χρόνια. Δεν ξέρω καν αν θα ένιωθα άνετα, με ένα τέτοιο ρόλο σαν αυτό που μου ανατέθηκε τώρα. Τη δεδομένη στιγμή οι συγκυρίες είναι διαφορετικές… Ακόμη και η ηλικία μου τη συγκεκριμένη περίοδο που γυρίσαμε το Flight, με βοήθησε αρκετά στο να ενσαρκώσω σωστά την Ellen. Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς θα αντιδρούσα αν μου ζητούσαν να την υποδυθώ τόσο μεγάλη χρονική περίοδο πριν.

ROBERT ZEMECKIS: Δεν έχω σκεφτεί καθόλου το ενδεχόμενο αυτό. Γενικά όμως, πιστεύω ότι οι ταινίες είναι σαν τις ερωτικές σχέσεις… Αν την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος, συναντηθούν δυο άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια θέλω, τότε μια σχέση υγιείς μπορεί να γεννηθεί. Έτσι βλέπω και τα πρότζεκτς που αναλαμβάνω. Μπορεί να ακούγεται πολύ ρομαντικό και χλιαρό αυτό που λέω, όμως αν δεν νιώσω άνετα με την ιστορία και ότι μπορώ να συνδεθώ απόλυτα με το σενάριο, τότε κάνω πίσω, όσο αριστουργηματικό και αν πρόκειται να είναι το αποτέλεσμα… Έτσι, η απόφαση που θα έπαιρνα δέκα χρόνια νωρίτερα αν μου προτείναν να σκηνοθετούσα το Flight,  θα εξαρτιώταν αποκλειστικά από τη φάση που θα βρισκόμουν τότε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είμαι σίγουρος ότι για τις ανάγκες τις ταινίας έπρεπε να προετοιμαστείτε αρκετά σκληρά. Πώς βοηθηθήκατε λοιπόν στο να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας;

DENZEL WASHINGTON: Έχεις απόλυτο δίκαιο! Το “Flight” είχε φοβερές απαιτήσεις από μέρους μας, όμως όλη αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας, εγώ την απόλαυσα στο έπακρον. Στο ρόλο μου με βοήθησε πολύ ένας εξειδικευμένος πιλότος, όπου μου έμαθε τα βασικά στοιχεία που χρειαζόταν να ξέρω, για να είμαι σε θέση να πετάω ένα αεροπλάνο. Για να το πετύχουμε αυτό, δουλέψαμε πολλές ώρες πάνω σε ένα εξομοιωτή πτήσεων και πίστεψέ με το αίσθημα άγχους με κυρίευε καθ’ όλη τη διάρκεια των πτήσεων που πραγματοποιούσαμε και ας ήταν εικονικές. (Γέλια). Εκτός από τον εξομοιωτή, ο επαγγελματίας με έμαθε για το πώς έπρεπε να μιλάω με τον πύργο ελέγχου, τί έπρεπε να κάνω στο πιλοτήριο και γενικά πως να δρω σαν αληθινός πιλότος. Ήταν εκπληκτική εμπειρία για μένα η όλη διαδικασία…. Δεν φαντάζεσαι πόσα καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα έμαθα για το χώρο αυτό.

KELLY REILLY: Εγώ, καθ’ όλη τη διάρκεια προετοιμασίας, είχα στο πλάι μου τον Mitch, ένα τύπο από την Ατλάντα, ο οποίος με βοηθούσε στο να καταλάβω τον εσωτερικό κόσμο ενός εξαρτημένου από την ηρωίνη και τον τρόπο αντίδρασής του, σε περιπτώσεις στέρησης της δόσης του. Επίσης μου έδειξε τεχνικές χρήσης των εργαλείων που χρησιμοποιούν οι χρήστες, όπως για παράδειγμα οι ενέσεις. Κυριολεκτικά είχα σοκαριστεί!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Denzel, αν κάποιος που αγαπούσες πολύ πέθαινε σε μια συντριβή αεροπλάνου – θεός φυλάξει- πώς θα αντιδρούσες; Θα συμφωνούσες με μια τιμωρία σαν και αυτή που αποδώθηκε στον Whip; Πιστεύεις ότι άξιζε ποινή φυλάκισης;

DENZEL WASHINGTON: Φυσικά! Πιστεύω ότι όχι μόνο άξιζε ποινή φυλάκισης, αλλά άξιζε να τιμωρηθεί με περισσότερο χρόνο φυλάκιση. Για μένα ο Whip, έδρασε εγκληματικά. Παρόλο που κατάφερε τελικά να σώσει τους επιβάτες –τους περισσότερους τουλάχιστον-, από τη στιγμή που γνώριζε ότι είχε πτήση μπροστά του, όφειλε να ήταν εντελώς νηφάλιος και καθαρός από ναρκωτικές ουσίες. Κατα τη γνώμη μου, έπραξε εντελώς ανεύθυνα και ανώριμα! Όσο για το πώς θα αντιδρούσα εγώ αν έχανα κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο σε αεροπορικό δυστύχημα… άστο καλύτερα! Ούτε να το σκέφτομαι δεν μπορώ!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι του άξιζε να τιμωρηθεί, αν και δεν ήταν από δικό του λάθος που έπαθε βλάβη το αεροπλάνο;

DENZEL WASHINGTON: Ακριβώς! Είτε ήταν δικό του λάθος είτε όχι, έσφαλε και έπρεπε να τιμωρηθεί.

ROBERT ZEMECKIS: Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Denzel. Ο Whip, διέπραξε κακούργημα και έπρεπε να υποστεί και τις συνέπειες. Εσύ δηλαδή ποιά πιστεύεις ότι έπρεπε να ήταν η τιμωρία του;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ πραγματικά έχω διχαστεί. Δεν ξέρω αν έπρεπε να τιμωρηθεί με πέντε ή είκοσι χρόνια φυλάκισης ή αν θα έπρεπε απλά να του αφαιρεθεί η άδεια πιλότου, από τη στιγμή που το αεροπλάνο δεν συνετρίβει από δικό του λάθος.