Φωτίου: “Μπορούμε να καταστήσουμε βιώσιμο το χρέος”

Έτσι θα ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας τους καθώς και του τρόπου μεθοδολογίας της εργασίας τους, καθώς και των προβλέψεων των ζημιών των τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων, ώστε να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου.


Διαβάστε επίσης για κάποιες από τις βασικές σκέψεις του Νίκου Αναστασιάδη για το μέλλον και για την επίθεση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου προς τον Αναστασιάδη με αφορμή το κεφάλαιο.


“Αυτή τη μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται, έστω και την υστάτη, θα ήταν τραγικά εγκληματικό για τον τόπο μας αν την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη”, αναφέρει ο κ. Φωτίου και προσθέτει πως “δεν μας ενδιαφέρει η πατρότητα της πρωτοβουλίας που πήραν τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι κυβέρνηση και κόμματα, μέσα στα πλαίσια μιας συλλογικής και εθνικής προσπάθειας να κατορθώσουμε να πείσουμε για την αλλαγή της μεθοδολογίας ώστε το δημόσιο χρέος να καταστεί βιώσιμο”.

Ως εκ τούτου, αναφέρει, “καλούμε την κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν και άλλα επώδυνα μέτρα για τους συμπολίτες μας και να αποφευχθεί φυσικά και η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών”.

Εάν κατορθώσουμε όλοι μαζί να καταστήσουμε το δημόσιο χρέος βιώσιμο, τότε η κυπριακή οικονομία θα μπορέσει να τεθεί ξανά σε γερές βάσεις και να αρχίσει η σταδιακή ανάκτηση της αξιοπιστίας της και φυσικά η ανάκαμψη, καταλήγει ο κ. Φωτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ