Γ. Λιλλήκας: Κοινή θέση έναντι της Τρόικα


 

Διαβάστε επίσης, “Το ΔΗΚΟ καταγγέλλει τον Γ. Λιλλήκα για υποκλοπή ψήφων” και “Ετοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων”.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ στη Δημοσιογραφική Εστία, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι όπως όλα δείχνουν, το Μνημόνιο θα τεθεί ενώπιον του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας για διαπραγμάτευση και υπογραφή. «Με αυτά τα δεδομένα και ενόψει του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επαναδιεκδικεί, τον καλούμε να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους υποψηφίους για το προσχέδιο του Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση, τις διαπραγματεύσεις που έγιναν και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν».

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε επίσης τους ανθυποψηφίους του «να είμαστε ενωμένοι στην απόρριψη οποιοδήποτε όρων αφορούν εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας, είτε με ασάφειες στο Μνημόνιο, είτε με διφορούμενες νομικές ερμηνείες». Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, εάν αυτές οι ασάφειες αφορούν τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας.

Ο κ. Λιλλήκας έφερε ως παράδειγμα την τελευταία επιστολή της Τρόικα για το Ταμείο Υδρογονανθράκων, όπου η Τρόικα ερμηνεύει με το δικό της τρόπο τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την κυβέρνηση. Η Τρόικα, πρόσθεσε, θεωρεί ότι η κυβέρνηση της εκχωρεί τον τελικό λόγο για τη διαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο και επανέλαβε ότι όροι που αφορούν εκχώρηση κρατικής κυριαρχίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ