Χριστόφιας: Χρονιά επιτυχιών το 2012 για τον κυπριακό Αθλητισμό


Διαβάστε επίσης, “Eταιρεία πωλούσε παιγνίδια με τοξικές ουσίες” και “Συνάντηση στο Υπουργείο: Μη βιώσιμο το χρέος!”.


“Η μικρή μας πατρίδα”, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, στη διάρκεια της τελετής βράβευσης των άριστων αθλητών του 2012, “άφησε έντονη τη σφραγίδα της στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, προπονητές και λοιπούς συντελεστές αυτής της άξιας εκπροσώπησης”.

Στην τελετή, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, στο ξενοδοχείο “Χίλτον Παρκ” της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά στον ΑΠΟΕΛ, δηλώνοντας ότι “σπουδαία, από κάθε άποψη, και ιστορική είναι η επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΠΟΕΛ να αγωνισθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ”.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη, στον Ανδρέα Μουσκάλλη που ανακηρύχθηκε ως πρεσβευτής του Ευ Αγωνίζεσθαι της Κύπρου για το 2013 από τον ΚΟΑ και στη Ρούλα Κατσαμπή για την “εξαιρετικά επιτυχημένη της διαδρομή στον κυπριακό Αθλητισμό και για το βραβείο που της απονέμεται για την προσφορά της ως Γυναίκας στον Αθλητισμό”.

“Οι επιτυχίες αυτές είναι πλέον παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες στο μέλλον”, είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας πως “η δόξα ανήκει στους αθλητές μας και είμαστε σίγουροι ότι στις επερχόμενες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα ανεβάσουν την Κύπρο πιο υψηλά στο αθλητικό βάθρο”.

“Στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντος μας, ψυχή και τελικός αποδέκτης κάθε αθλητικής δραστηριότητας είναι και πρέπει να είναι ο ίδιος ο αθλητής”, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

“Αυτόν τιμούμε και επιβραβεύουμε απόψε, όλοι εμείς, στην όμορφη αυτή τελετή, που έχει καταξιωθεί ως θεσμός στα αθλητικά πράγματα του τόπου”, πρόσθεσε.

“Χειροκροτούμε και τιμούμε απόψε τους άριστους αθλητές του 2012, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από το έγκυρο δημοψήφισμα των αθλητικών συντακτών μελών της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου”, είπε, συγχαίροντας “θερμά την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου για τη συνολική δράση και προσφορά της”.

“Η συνεργασία μας φίλοι αθλητικογράφοι είναι διαχρονικά φιλική και καρποφόρα” και “η αποψινή μου παρουσία είναι η τελευταία ως Ανώτατου Αξιωματούχου της Δημοκρατίας μας”, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

“Θέλω να σας ευχαριστήσω από ψυχής και να σας πω ότι δεν είναι και η έσχατη και σας διαβεβαιώ ότι θα παραμείνω στις επάλξεις προώθησης του αθλητισμού και του πολιτισμού”, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος συνεχάρη όσους βραβεύθηκαν απόψε και τους ευχήθηκε “χαρά υγεία και νέες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες”.

“Στο πρόσωπο τους επιβραβεύουμε επίσης και όλους τους αφανείς εργάτες του αθλητισμού, που με τη δική τους αφοσίωση, τις πιο πολλές φορές αφιλόκερδη και εθελοντική εργασία, συνθέτουν το κυπριακό αθλητικό οικοδόμημα”, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

“Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον περασμένο Αύγουστο, τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου, Παύλο Κοντίδη, για να του απονείμω τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχα τονίσει ότι ο Παύλος με την τεράστια επιτυχία του, σήκωσε υψηλά στις νεανικές του πλάτες ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την Κύπρο και ήρθε να αναπτερώσει το ηθικό του λαού μας σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας, η οποία δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς”, είπε.

“Ο ρόλος της Πολιτείας στο αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου”, συνέχισε, “είναι πολύπλευρος και πολυδιάστατος. Θέλουμε τον αθλητισμό μας να διακρίνεται και να προβάλλει τη χώρα μας, ταυτόχρονα όμως θέλουμε και αθλητές και παράγοντες με ήθος και αξίες”.

“Ο αθλητισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κινήματα της εποχής μας”, είπε, προσθέτοντας πως “ο κοινωνικός του ρόλος προσδιορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τη Λευκή Βίβλο και σωρεία πορισμάτων και συμπερασμάτων”.

“Η Κυβέρνηση”, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, “εναρμονίζεται πλήρως με τον ευρωπαϊκό αθλητικό προσανατολισμό” και “μέσα από τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, προσφέρει όλα εκείνα τα εχέγγυα για ανάπτυξη, εξάπλωση και διάκριση του αθλητισμού μας”.

Πηγή ΚΥΠΕ