Βγάζοντας έναν ιπποπόταμο στη στεριά (pics)

 


Διαβάστε επίσης, “Το Ιράν έστειλε μαϊμού… στο διάστημα (vid)” και “Βίντεο: Πόσα εσώρουχα μπορεί να φορέσει ένας άντρας;”.


Σε μια λίμνη γεμάτη κροκοδείλιους έπεσαν κτηνίατροι από την Ζιμπάμπουε για να ναρκώσουν έναν τεράστιο ιπποπόταμο και  να τον τραβήξουν στη στεριά ώστε να του χορηγήσουν φαρμακευτική αγωγή για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Στην αποστολή συμμετείχαν ομάδα δώδεκα άτομα. Κάποιοι από αυτούς κτηνίατροι και κάποιοι άλλοι φοιτητές της κτηνιατρικής σχολής.

Επόπτης του εγχειρήματος ήταν ο Dr Michael Kock, λέκτορας στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Pretoria, στη Νότια Αφρική.

Ο ογκώδης ιπποπόταμος αρχικά πυροβολήθηκε με βέλος στο οποίο ήταν τοποθετημένο ισχυρό αναισθητικό. Στη συνέχεια του έδεσαν το μάτια με σχοινί και αφού τον έδεσαν τον έβγαλαν στην όχθη του ποταμού.

Όπως αναφέρει ο 60χρονος  Kock  η ομάδα του χρησιμοποιείσαι για πρώτη φορά ένα μείγμα φαρμάκων ώστε να κάνουν το “θηρίο πιο υπάκουο”.

Ο καθηγητής έδειξε επί τόπου στους φοιτητές του την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να βγάλουν ένα ιπποπόταμο στη στεριά.

Παράλληλα έμαθαν πως να χορηγούν με ενδοφλέβια ένεση κάτω από τη γλώσσα του ζώου την αντιβίωση που χρειαζόταν.

Ο ίδιος  δήλωσε “Οι ιπποπόταμοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι. Τα δόντια τους είναι θανατηφόρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βγαίνουν από το νερό και ταξιδεύουν μέχρι 20 μίλια για να βρουν τροφή.”

Σύμφωνα με τις στατιστικές οι ιπποπόταμοι είναι από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο. Είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε άλλο ζώο στην Αφρική.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.