Χ. Γεωργιάδης: Απαράδεκτες οι μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας

 


Διαβάστε επίσης Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα στην Κ.Τ και τι γράφει το Economist για την Κυπριακή οικονομία 


Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Κεντρική Τράπεζα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να περνούν εργαζομένους από αστυνομική ανάκριση για να διαπιστώσουν εάν κάποιος μίλησε στον Νίκο Αναστασιάδη», είπε και πρόσθεσε πως «τέτοιες μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως είναι καλά γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει άριστες προσβάσεις στον ευρωπαϊκό χώρο και είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα όσα αφορούν την Κύπρο αλλά και για τις επιλογές και επιδόσεις όσων εκπροσωπούν την πατρίδα μας.

«Αντί να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν εργαζομένους κάποιοι, και αναφερόμαστε ευθέως στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, πρέπει να απαντήσουν πώς φτάσαμε στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έθετε την Κύπρο κάτω ασφυκτική πίεση, τι έπραξαν για να προλάβουν αυτή την απόφαση και πως τη διαχειρίστηκαν στη συνέχεια; Ήθελαν μήπως να την συγκαλύψουν παρά τους κινδύνους που δημιουργούταν για την πατρίδα μας», διερωτήθηκε.

Φυσικό αέριο

Οσον αφορά την υπογραφή συμβολαίων για διερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Γεωργιάδης τη χαραξτήρισε ως μια σημαντική εξέλιξη.

«Αναμένουμε πως μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας θα έχουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε τα συμβόλαια και ασφαλώς ελπίζουμε πως τα όσα έχουν περιληφθεί σε αυτά τα συμβόλαια να μεγιστοποιούν τις προοπτικές για την 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ