Για το μνημόνιο συζήτησε ο Λιλλήκας με Σαμαρά και Παπούλια

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λιλλήκας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση που είχε με τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος, όπως είπε, τον ενημέρωσε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων.

«Για εμάς είναι ιδιαιτέρα σημαντική η εμπειρία της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Λιλλήκας αφού αυτές τα ημέρες η Κύπρος διαπραγματεύεται το δικό της μνημόνιο.

Ο υποψήφιος πρόεδρος είχε συνομιλίες με συνεργάτες του πρωθυπουργού για ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και ο κ. Σαμαράς έδωσε το «πράσινο φως» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, ώστε οι στενοί του συνεργάτες να προσφέρουν την όποια βοήθεια ζητηθεί στην Κύπρο.

Τέλος, οι δυο άντρες συζήτησαν εθνικά θέματα με κυρίαρχο το κυπριακό και την προοπτική επίλυσής του.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπούλια

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρόεδρος της δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά την συνάντηση του με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα σε ερώτηση του υποψήφιου προέδρου για το πως πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα.

«Αγωνιζόμαστε. Κάτι κινείται» απάντησε ο κύριος Παπούλιας, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα για ανάκαμψη μέσα στο 2013. 

Ο κύριος Λιλλήκας απάντησε πως ο ελληνισμός τα έχει καταφέρει σε δυσκολότερες συνθήκες. 

Σε αυτό ο πρόεδρος της δημοκρατίας σημείωσε πως η γενιά αυτή υποφέρει χωρίς να έχει σκληραγωγηθεί.

Εισερχόμενος στο γραφείο του προέδρου ο κ. Λιλλήκας παρατήρησε πως είναι δύσκολες συνθήκες για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Εξέφρασε τον φόβο επίσης ότι τα πράγματα στην Κύπρο θα μπορούσαν να εξελιχθούν χειρότερα σε σχέση με την Ελλάδα αν δεν γίνουν έξυπνες κινήσεις. 

Τέλος, μιλώντας για την υποψηφιότητα του  υπογράμμισε πως για πρώτη φορά ανεξάρτητος υποψήφιος συναγωνίζεται να περάσει στον δεύτερο γύρο τον κυπριακών προεδρικών εκλογών γεγονός που το χαρακτήρισε ως η ειρηνική επανάσταση των πολιτών.