Ορκωμοσία Ομπάμα με Guest Star την Μπιγιονσέ (vid)


Διαβάστε επίσης από τι θα πεθάνουν οι αστροναύτες για τον Άρη και για τους ταραξίες Στρουμφάκια.


Η Μπιγιονσέ, η Αμερικανίδα σταρ του R & B και φίλη του ζεύγους Ομπάμα θα τραγουδήσει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πριν από την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή.

Σε μια εντυπωσιακή σκηνή -την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στη βάση του αμερικανικού Καπιτωλίου μπροστά στο τεράστιο πάρκο Νάσιοναλ Μολ- η Μπιγιονσέ θα συμμετάσχει σε μια από τις παλαιότερες αμερικανικές παραδόσεις, περιβαλλόμενη από όλους τους βουλευτές του έθνους.

Ο νεαρός Κέλι Κλάρκσον 30 ετών και ο Τζέιμς Τέιλορ 64 ετών θα τραγουδήσουν επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής, διαδεχόμενοι την Αρίθα Φράνκλιν που συμμετείχε στην τελετή της ορκωμοσίας το 2009.

Η Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της Τζεϊ-Z έθεσαν τη φήμη τους στην υπηρεσία του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του 2012, καθώς ο Τζεϊ-Z είχε τραγουδήσει σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ενώ και οι δύο είχαν διοργανώσει μια βραδιά στη Νέα Υόρκη για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Δημοκρατικό υποψήφιο.

Ο Κουβανός ποιητής Ρίτσαρντ Μπλάνκο, 44 ετών, θα διαβάσει ένα ποίημα κατά τη διάρκεια της τελετής, δήλωσε επίσης η επιτροπή, η οποία διευκρίνισε ότι θα είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος που θα το κάνει αυτό.

“Το γράψιμο του Ρίτσαρντ ταιριάζει θαυμάσια σε μια τελετή ανάληψης καθηκόντων που θα γιορτάσει τη δύναμη του αμερικανικού λαού και την ποικιλομορφία της χώρας μας”, αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.