Γυμνή διαμαρτυρία στο παγωμένο Νταβός από φεμινίστριες (pics)

 


Διαβάστε επίσης, “Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή στη Βενεζουέλα (vids)” και “Αδημοσίευτη φωτογραφία της Νταϊάνα πουλήθηκε για 18.000 δολάρια”.


Γυμνόστηθες φεμινίστριες από την οργάνωση FEMEN για τα δικαιώματα της γυναίκας διαδηλώνουν στο παγωμένο Νταβός της Ελβετίας, όπου διεξάγεται το 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το οποίο ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο, Κυριακή.

Οι φεμινίστριες με κεντρικό σύνθημα το “SOS Davos”, προσπάθησαν να μπουν στο συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιείται το Φόρουμ, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Το Νταβός στην Ελβετία υποδέχεται την πολιτική και οικονομική ελίτ του πλανήτη για το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της. Το κλίμα της συνάντησης είναι υποτονικό αλλά υπάρχει αρκετή φιλοδοξία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πρώτα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντήσουν στο συνεδριακό κέντρο αυτού του μικρού ελβετικού χιονοδρομικού θέρετρου εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους, οικονομολόγους, ειδικούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο στο 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Το 2013 σηματοδοτείται κυρίως από την επαναφορά στην ηρεμία ένα χρόνο μετά τις αναταράξεις στην Ευρωζώνη που έδειχνε τότε ότι ήταν στα όρια της διάσπασης.

Ο μεγάλοι διευθύνοντες σύμβουλοι εξάλλου είναι λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο μένουν επιφυλακτικοί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε, στο περιθώριο του Φόρουμ.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.