Η αντιπολίτευση καλεί τον Τσάβες να δώσει σημεία ζωής

 


Διαβάστε επίσης, “Ναρκαλιευτικό των ΗΠΑ προσάραξε στις Φιλιππίνες” και “Ο Κατάινεν θέλει τη Βρετανία μέσα στην ΕΕ”.


Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε την Τετάρτη τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες να δώσει σημεία ζωής, αφού δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως τις τελευταίες 5 εβδομάδες, οπότε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκίνου.

Η υπογραφή του Τσάβες εντοπίστηκε, την Τετάρτη, στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ορίζοντας το νέο υπουργό Εξωτερικών.

“Εάν ο πρόεδρος της χώρας μπορεί να υπογράφει διατάγματα, τον καλώ να εμφανιστεί δημοσίως και να μιλήσει στο λαό της Βενεζουέλας”, είπε σε δηλώσεις του ο Καπρίλες.

“Θα πρέπει να μας εξηγήσει τι συμβαίνει στην κυβέρνηση, γιατί πλέον στη χώρα επικρατεί η κακοδιοίκηση”, σημείωσε.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η υγεία του Τσάβες, 58 ετών, έχει παρουσιάσει σταθερή βελτίωση παρά την εύθραυστη κατάστασή του.

Μεγάλος είναι ο αριθμός των πολιτών που πιστεύει ότι ο Τσάβες βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ζωής του και δεν θα καταφέρει να αναρρώσει πλήρως προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.

Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου του Τσάβες, προβλέπεται να διεξαχθούν νέες εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα ο Καπρίλες θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.