Αρχιεπίσκοπος: Η εκκλησία θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον κι αν εκλέξει ο λαός


Διαβάστε επίσης: H MARFIN σέρνει την Κυπριακή Δημοκρατία στα δικαστήρια και… “Βουλιαξαν” οι συζητήσεις για τη εκθεση της Pimco


Άνέφερε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, με αφορμή την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στην Μητρόπολη Λεμεσού για την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Αθανάσιου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως όποιος κι αν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η εκκλησία θα του συμπαρασταθεί, ενώ αστειευόμενος ανέφερε πως σκέφτηκε να υποστηρίξει κάποιον, ώστε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, “αλλά θα του έλεγα, να μου δώσει τα χρήματα που θα ξοδεύονταν τη δεύτερη Κυριακή, για να κτίσουμε τον Καθεδρικό Ναό”.

“Αλλά αμέσως σκέφτηκα ότι θα πέσει ο ναός με τέτοια χρήματα, γι αυτό και δεν το είπα”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την υποστήριξη της υποψηφιότητας Αναστασιάδη από τον διευθυντή του ελεγκτικού γραφείου της Αρχιεπισκοπής, Γιάννο Χαριλάου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως, ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και ο ίδιος δεν είπε, ούτε θα πει σε κανέναν από τους υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής ποιον υποψήφιο να ψηφίσει.

Μου αρέσει οι άνθρωποι να έχουν ιδίαν απόφαση, μου αρέσουν οι άνθρωποι που έχουν άποψη και όχι οι ρυμουλκούμενοι”, είπε, ενώ ερωτηθείς εάν ο κ. Χαριλάου ζήτησε την άδεια του για να είναι υποστηρίζων της υποψηφιότητας Αναστασιάδη, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως, ναι, τον είχε ρωτήσει και του απάντησε “ό,τι σε φωτίσει ο Θεός”.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ