Οι επαύλεις των Λιλλήκα, Αναστασιάδη και Μαλά!

 


Διαβάστε επίσης: Ανοίγει την διαφορά ο Νίκος Αναστασιάδης και… Στην Πάφο ψάχνουν τους ψηφοφόρους


 

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Βασιλείου στο ενδιαφέρον ρεπορτάζ του καταγράφει λεπτομέρειες για τις οικίες των Γιώργου Λιλλήκα, Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, υποστηρίζοντας το θέμα του με φωτογραφίες.

Το σπίτι του Λιλλήκα

Χαρακτηρίζει το σπίτι του Λιλλήκα ως «πεντάγωνο» και αιτιολογεί τη θέση του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «…δύσκολα συναντάς όμοιό του. Βρίσκεται σε κάποια απομονωμένη σχετικά περιοχή στο Γέρι. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες αλλά και από την κάτοψη του οικοπέδου μέσω google earth, η οικία Λιλλήκα είναι σίγουρα πομπώδης, μεγαλεπήβολη και θυμίζει συγκρότημα οικιών ή άλλων υπηρεσιών. Δύσκολα ο φωτογράφος μπορεί να βρει σημείο/τοποθεσία για να το αποτυπώσει στο σύνολό του. Βάσει της επιτόπιας επιθεώρησης και του google earth σίγουρα μιλάμε για αρκετά πολλαπλάσια νούμερα τετραγωνικών μέτρων απ’ ό,τι οι οικίες των Αναστασιάδη και Μαλά».

Του Αναστασιάδη

Για το σπίτι του Αναστασιάδη, αναφέρει: «Όσα υπολείπεται η οικία Αναστασιάδη από εκείνη του Λιλλήκα, σίγουρα το αντισταθμίζει και με το παραπάνω η θέα που έχει η πίσω όψη του σπιτιού που βλέπει από απόσταση μεν αλλά πανοραμικά προς τη θάλασσα.Πρόκειται για οικόπεδο συνολικού εμβαδού 982 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η οικία έχει εμβαδό 350 τ.μ. Το οικόπεδο αγοράσθηκε το 2002 έναντι 100.000 ευρώ, ενώ το κόστος ανέγερσης της οικίας δηλώθηκε στις 500.000 ευρώ».

…και του Μαλά

«Το σπίτι του επιστήμονα και πρώην υπουργού Σταύρου Μαλά βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή στον Αρχάγγελο της Λευκωσίας. Σε σύγκριση με τους ανθυποψηφίους του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η φράση ‘ταπεινά και λαϊκά’, καθώς η άνετη μεν οικία του μοιάζει να αποτελεί μέρος του ευρύτερου πρότζεκτ που αναλήφθηκε από εργολάβο…» γράφει για την οικία του Μαλά ο Βαγγέλης Βασιλείου, ο οποίος σε άλλο σημείο σημειώνει: «Τα 274 τετραγωνικά μέτρα στεγασμένου χώρου δείχνουν ότι πρόκειται για άνετη οικία. Ωστόσο, το ζεύγος Μαλά είναι πολύτεκνο (τέσσερα αγόρια)».