Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2012 σε ένα κλικ


Διαβάστε επίσης και δείτε video για τον σεισμό και το τσουνάμι στην Αλάσκα και για τους πολίτες στην Ταζμανία που μένουν στη θάλασσα για να γλυτώσουν από την πυρκαγιά.


Μετά τις στιγμές μίας χρονιάς που άλλαξε αλλά δεν τελείωσε τον κόσμο στη δημοσιότητα δίνονται και οι φωτογραφίες που κατάφεραν να διακριθούν στον ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού National Geographic.

Η συμμετοχή ήταν αξιοσημείωτη, όπως και το ταλέντο των επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών φωτογράφων. Το μεράκι για τη φωτογραφία και το πάθος να απαθανατίζουν μία στιγμή ”χαρίζοντάς” της αιωνιότητα, τους οδήγησαν να υποβάλουν τη υποψηφιότητά τους.

Με 22.000 συμμετοχές ο ανταγωνισμός ήταν καταφανώς μεγάλος και το έργο των κριτών ακόμη δυσκολότερο. Οι φωτογραφίες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: άνθρωποι, τοπία και φύση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ashley Vincent και η αξιαγάπητη τίγρης ”Busaba” τη στιγμή που κάνει μπάνιο και τινάζει το τρίχωμά της. Το βραβείο συνοδεύτηκε από το ποσό των 10.000 δολαρίων.

Ο διαγωνισμός τα είχε όλα… Από μία πονηρή αλεπού που ψάχνει μέσα στο χιόνι το επόμενο γεύμα της, σε χιλιάδες ψάρια στο βυθό της Ινδονησίας και στη μητρική αγάπη ενός τσιτάχ στην Κένυα.

Το ανθρώπινο στοιχείο πρωταγωνίστησε και έδωσε μία άλλη διάσταση στο φωτογραφικό υλικό, εμπλουτίζοντάς το με συγκινήσεις και συναισθήματα. Συγκλονίζει η εικόνα ενός ψυχικά ασθενή σε Νοσοκομείο Αποκατάστασης της Ινδονησίας, όπου χρησιμοποιούνται όχι και τόσο ευεργετικές μέθοδοι για την απάλυνση του πόνου των ασθενών.

Σε μία άλλη φωτογραφία, άνδρες κωπηλατούν συμμετέχοντας σε ένα ανταγωνιστικό θαλάσσιο αγώνισμα, ενώ στη Σρι Λάνκα ψαράδες ανεβασμένοι σε ξύλινες αυτοσχέδιες κατασκευές προσπαθούν για το μεροκάματο.

Ζώα, άνθρωποι αλλά και τοπία συμπληρώνουν τη λίστα. Ένα κομμάτι πάγου σε ακτή της Ισλανδίας ξεκινά το ταξίδι του στο άγνωστο και μία κορυφή της Ελβετίας ”αγκαλιάζεται” με το φεγγάρι σε ένα μοναδικό ”στατικό θέαμα κίνησης”.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.