Η κατάρα των Ιμίων χτύπησε και τον τελευταίο τούρκο κομάντο

 


Διαβάστε επίσης Φωτιά σε club στη Βραζιλία – ξεπέρασε τους 245 ο αριθμός των νεκρών (vid) . Διαβάστε ακόμα Τα Starbucks απειλούν να σταματήσουν τις επενδύσεις στη Βρετανία.


Στο δημοσίευμα για το θάνατο του Ενγκίν Ερκμάν, απόστρατου αξιωματικού του τουρκικού Πολεμικύ Ναυτικού και τελευταίο επιζώντα της κρίσης των Ιμίων. Ο θάνατός του, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, έκλεισε τον κύκλο αποδεκατισμού της συγκεκριμένης ομάδας επίλεκτων στρατιωτών.

Το δημοσίευμα μιλάει για αλυσίδα θανάτων επίλεκτων προσώπων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο καιρό μετά τη λήξη της κρίσης. Δύο μήνες μετά το επεισόδιο στα Ίμια, άλλοι δύο επίλεκτοι άνδρες της «Ομάδας Καρντάκ», όπως την ονόμαζαν οι Τούρκοι, φέρονται να σκοτώθηκαν σε τροχαίο ατύχημα, ενώ το 2003 – το Μάιο συγκεκριμένα – επτά χρόνια μετά τα γεγονότα των Ιμίων σκοτώνεται στην πλατεία Ταξίμ ένας ακόμα Τούρκος αξιωματικός της Ομάδας, ο Ζεκίν Σεν, μετά από επίθεση εναντίον του από τρία άτομα που τον μαχαίρωσαν με στιλέτα.

Ο τουρκικός τύπος είχε αναφερθεί τότε σε «παρεξήγηση».

Για το αν πρόκειται για κατάρα ή σύμπτωση κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, αν και πολλοί κάνουν λόγο για κάτι παραπάνω από μία απλή σύμπτωση. 

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της γείτονος έκαναν λόγο για διασύνδεση της Ελλάδας με δίκτυα κατασκοπείας και εκπαίδευση Κούρδων ανταρτών, αποφεύγοντας όμως να συνδέσουν ευθέως το θάνατο των Τούρκων αξιωματικών με τη χώρα μας.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.