Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο (vids)


Διαβάστε πως έχασαν στην Αθήνα την αλλαγή του χρόνου γιατί ο Δήμαρχος μίλαγε πολύ, καθώς και το πρωτοχρονιάτικο ξύλο που έπεσε στη Λεμεσό.


H παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής την προηγούμενη Κυριακή στη Λευκωσία προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά παράλληλα ικανοποίησε τους διοργανωτές. Οσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση χειροκρότησαν τους κ.κ. Κασιδιάρη και Λαγό, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν. 

Σε άλλη περίπτωση τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα θα είχαν γυρίσει την πλάτη τους σε μια τέτοια κίνηση, όμως η δυναμική της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα φοβούνται ότι θα επηρεάσει θετικά και το ΕΛΑΜ στην Κύπρο.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μίλησε στην παρουσίαση του υποψήφιου, για το ΕΛΑΜ, προέδρου για τις επερχόμενες εκλογές, επικρίνοντας Κυβέρνηση και ανθυποψηφίους κυρίως για την μέχρι τώρα διακυβέρνηση, αλλά και την έντονη αντιπαράθεση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στην παρουσία του ιδίου αλλά και του Γιάννη Λαγού στην Κύπρο. Απευθυνόμενος σε αυτούς μίλησε με σκληρά λόγια

Εξηγώντας την παρουσία του ιδίου και του Γιάννη Λαγού στην Κύπρο, είπε ότι σκοπός της είναι και η επίσημη πλέον αδελφοποίηση των δύο Ελληνικών εθνικιστικών κινημάτων, της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ.


Ηλίας Κασιδιάρης – ΕΛΑΜ από 24hcomcy

Ευχήθηκε το ΕΛΑΜ να ακολουθήσει το δρόμο της Χρυσής Αυγής και να καταφέρει να μπέι στη Βουλή «με μεγάλη δύναμη, με μεγάλη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Αναφέρθηκε  στην θητεία του στο Σταβροβούνι, «εκεί που εδρεύουν οι ιστορικές μοίρες καταδρομών, εκεί που εδρεύει η ελλαδική μοίρα η συνέχεια της Α’ μοίρας, η οποία πολέμησε τον Αττίλα και τον τσάκισε στο αεροδρόμιο Λευκωσίας και απέδειξε πως αν οι Έλληνες είναι ενωμένοι με ψυχή μπορούν να νικήσουν τους πάντες», τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη, όπως είπε, των πολιτών της Κύπρου για την παρουσία της Ελλάδας στον τόπο.

Όσον αφορά την ένταξη της Κύπρου στον μηχανισμό στήριξης είπε πως το φυσικό αέριο είναι αυτό που οδήγησε στο μνημόνιο την Κύπρο, μιας και η Γερμανία θέλει να αφαιμάξει τον πλούτο τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου.

Τόνισε ότι η ΑΟΖ της Κύπρου είναι στο στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού και πρέπει με κάθε τρόπο να το διαφυλάξουμε, αφήνοντας αιχμές για την εμπλοκή του Ισραήλ στην εξόρυξη φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Στο ίδιο έντονο ύφος κινήθηκε και η ομιλία του Γιάννη Λαγού, ο οποίος ξεκίνησε ευχαριστώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του μεγαλειώδη και ευχήθηκε τον επόμενο χρόνο να ελευθερωθεί η Κύπρος.

Ο Λαγός έκανε αναφορά στον αγώνα, όπως τον χαρακτήρισε, τον οποίο έκανε η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, έναν αγώνα δύσκολο και επίπονο τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο ιδρυτής του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου, τον οποίο και αποκάλεσε σάρκα από την σάρκα της Χρυσής Αυγής.


Γιαννης Λαγός – ΕΛΑΜ από 24hcomcy

Πρόσθεσε ότι, «Η Χρυσή Αυγή έχει φτάσει σε αυτό το σημείο να αποτελεί παράδειγμα για όλους και την μοναδική ελπίδα που υπάρχει στον ελληνικό λαό», συμπληρώνοντας πως υλοποίησε μεγάλο μέρος των όσων υποσχέθηκε πριν τις εκλογές.

Δήλωσε με βεβαιότητα ότι, σε τρία χρόνια, όπου και θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ θα είναι μέσα στη Βουλή και τότε, «αυτό που είχανε σαν εφιάλτη τους θα τους τον κάνουμε πραγματικότητα», είπε σε αρκετά έντονο ύφος. Το Κύπρος – Ελλάδα Ενωση, πρόσθεσε, θα ακούγεται σε Ελλάδα και Κύπρο και θα φροντίσουμε να καθαρίσουμε την Κύπρο μας όπως θα καθαρίσουμε και κάθε κομμάτι της ελληνικής γής την οποία πάν να αφελληνίσουν.

Καταλήγοντας, απευθυνόμενος στον κόσμο του ΕΛΑΜ είπε: «Λοιπόν ψηλά το κεφάλι να είστε περήφανοι για το ότι είστε στο χώρο του ΕΛΑΜ, να είστε υπερήφανοι για αυτό που ήσαστε και μην υποκύψετε ποτέ σε οποιαδήποτε πίεση», με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.